logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Passat B6: Centralny zamek nie otwiera przednich drzwi z pilota

30 Sty 2024 14:46 7404 7
REKLAMA
  • #1 20936408
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #2 20936462
    Mastertech
    Poziom 30  
    Ocena: 381
    Masz w drzwiach kierowcy przycisk ro ryglowania zamków. Działa poprawnie ?
  • REKLAMA
  • #3 20936578
    CameR

Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    Ocena: 3266
    arkadiuszkotlinski63 napisał:
    kupiłem nowy i założyłem (...) ale sytuacja jest ta sama

Sprawdzona została wiązka przewodów ?
    Nie ma wilgoci w sterowniku ?
    Wykonano diagnostykę i podgląd parametrów bieżących ?
    Konto firmowe:
    ABC KOM
    Barcelońska 77, Katowice, 40-683 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.auto-alarm.com.pl
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #4 20936755
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 20936920
    Mastertech
    Poziom 30  
    Mastertech napisał:
    Masz w drzwiach kierowcy przycisk ro ryglowania zamków. Działa poprawnie ?

Sprawdziłeś. Działa. Czy za dużo roboty ? B6 nie ma modułu centralnego zamka, wszystko realizuje moduł komfortu.
  • REKLAMA
  • #6 20936979
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 20937738
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 20937748
    Mastertech
    Poziom 30  
    W tym aucie jest taka opcja że można ustawić otwieranie z kluczyka tylko drzwi przednich albo samego kierowcy.
    Niże ktoś rzeźbił i pomylił przód z tyłem ? jak zachowują się lampki sufitowe z tyłu i przodu przy otwieraniu z kluczyka a jak ręcznie na czujnik w drzwiach ?

Aha, dodam jeszcze że każdy kluczyk może być spersonalizowany indywidualnie, jeden może otwierać wszystkie drzwi a drugi tylko wybrane. Jak ktoś tam wepchnął coś z anglika to może otwierać przednie drzwi pasażera ale ty oczywiście tego nie sprawdziłeś.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z centralnym zamkiem w VW Passat B6, gdzie przednie drzwi nie otwierają się z pilota, mimo że tylne działają poprawnie. Po wymianie mechanizmu zamka w drzwiach pasażera problem nie ustąpił. Użytkownicy sugerują sprawdzenie przycisku ryglowania w drzwiach kierowcy, wiązki przewodów oraz stanu sterownika centralnego zamka, który w tym modelu jest częścią modułu komfortu. Istnieje również możliwość, że ustawienia kluczyka mogą być spersonalizowane, co może wpływać na otwieranie drzwi.
REKLAMA