Dzień dobry. Po uruchomieniu jakiegokolwiek programu włącza się pompa i po kilku sekundach kończy program i otwiera zamek. Co to może być? Dziękuję z góry, jak mało który 😉
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tambobiszczeblewski napisał:Na wydaje mi się, nie odpowiadamWydaje mi się że około minuty trzeba poczekać i dopiero otwierało.
bobiszczeblewski napisał:Przykro mi, nie pamiętam czy to Triak, czy wspomniany układ. Dam za chwilę lepsze zdjęcia, a jak masz magika, to na pewno sobie poradzi.A ten triak
Jakubserwis napisał:Może zacznijmy od tego, że to nie ta płyta PCB tylko EWM1100, a jeśliby to miała być ta to uszkodzeń jest sporo więcej i niekoniecznie byle macher je znajdzie, a jeśli chodzi (ACS102-5ST to AC Line Switch) itd... Chyba za późna już pora...zwarcie zrobił na module, tylko nie pamiętam co tam się jara. Chyba ten układ na 8 nóżek, ale pewien nie jestem
Jakubserwis napisał:@TONI_2003 Dla tego to dopisałem. Dzięki za podpowiedź, którą autor ma płytę. Z podanej przez Ciebie elektroniki, mam wylutowany układ TYACS1 i wiem że był mi potrzebny do przypadku z tematu.Tylko uprzedam, to jest moduł z blokadą szybką. Nie pamiętam czy jest jakaś różnica w tych układach, czy tylko na ich ścieżkach.
bobiszczeblewski napisał:To rzecz normalna, można powiedzieć że to tylko kurz. Po przelutowaniu układu i przy nowej blokadzie będzie śmigać.ta sadza to z cewki? Czy to się jeszcze uratuje?
bobiszczeblewski napisał:Po prostu wytrzyjA ta sadza to z cewki?
bobiszczeblewski napisał:Tak na 99%Czy to się jeszcze uratuje?
TONI_2003 napisał:Należy sprawdzić i ewentualnie wymienić to co na foto
Jakubserwis napisał:Oraz...Archiwum X Toni, zawsze trzyma rękę na pulsie
Jakubserwis napisał:Aby była jasność (dla wszystkich i potomnościnaprowadziłem, a @TONI_2003
bobiszczeblewski napisał:Zatem mamy tu do czynienia z typowym brakiem porozumienia co dokładnie autor miał na myśli, a zjawisko można doznawać w wielu tematach na Elektrodzie (co jest smutne, a zarazem bywa zabawne)...Tak. Temat dotyczy pralki typu EWF8040W z płytą EWM 1100
TONI_2003 napisał:Też widziałem te różnice, i chyba na jednej jest duży nadruk EWM1100 a na drugiej nie ma.Jednak nie na tym koniec ponieważ i tak mogą być inne niuanse i wątpliwości jak np. ten fakt jaki pozwolę sobie przedstawić na foto
Jakubserwis napisał:Też widziałem te różnice, i chyba na jednej jest duży nadruk EWM1100 a na drugiej nie ma.