logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Epson L3251 drukuje puste kartki - jak uniknąć częstego czyszczenia głowic?

drukarkapoznan 02 Lut 2024 09:41 786 4
REKLAMA
  • #1 20940670
    drukarkapoznan
    Poziom 5  
    Cześć,

mam drukarkę Epson L3251 niecały rok, tuszu jest pod dostatkiem. Drukuję rzadko, raz w tygodniu.
    Od pewnego razu za każdym razem gdy chcę coś wydrukować to drukuje puste kartki.
    Muszę zastosować programem czyszczenie głowic i wtedy wydruk jest poprawny.
    Co zrobić, zmienić, zastosować, żebym nie musiał co tydzień przed każdym drukowaniem wykonywać czyszczenia głowic ?

pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 20940730
    hellojoe
    Poziom 14  
    Ocena: 26
    Zwiększyć częstotliwość drukowania.
  • REKLAMA
  • #3 20940777
    drukarkapoznan
    Poziom 5  
    Teoretycznie jest to jakieś rozwiązanie, aczkolwiek nie mam potrzeby dodatkowych wydruków. Musiałbym coś drukować na siłę.
    Są inne rozwiązania? Można np. tą głowicę jakoś fizycznie przeczyścić, żeby na dłużej była sprawna ?
  • REKLAMA
  • #4 20940838
    hellojoe
    Poziom 14  
    Ocena: 26
    Taką głowicę da się fizycznie przeczyścić. Można nawet ją za każdym razem demontować i zakładać przy potrzebie wydruku. Pytanie po co, kiedy wydrukowanie jednej strony jest szybsze, tańsze i prostsze? Jeżeli potrzebujesz drukarki do wydrukowania kilku stron w roku to wybrałeś zły model. Nie kupujesz wywrotki do przewiezienia raz w roku worka ziemi.
  • #5 21050131
    drukarkapoznan
    Poziom 5  
    Od miesiąca drukarkę mam na stałe podłączoną do prądu i problem ustał.
    Drukuje cały czas dobrze.
    Wcześniej wyłączałem drukarkę z prądu na kilka dni jak nie miałem potrzeby drukowania.
    Ilość wydruków wtedy i teraz jest taki sam czyli sporadyczny.
REKLAMA