dj_stopa napisał: Mam pytanko, Co to jest za transformator na zdjeciu? mam identyczny rdzen z karkasem i zastanawiam sie do czego był urzywany orginalnie, jesli mozesz to podaj jego parametry
Pozdrawiam!
Filip
Ten transformator jest z zasilacza Unitry. Co do parametrów to były różne napiecia wyj. w zależnosci od typu zasilacza. Jeśli chcesz więcej info to pisz na PW.
Dodano po 22 [minuty]: irek2 napisał: troche male napiecie tych tranzystorow ale powinny wytrzymac.
Z tego napieciach przy dobrym ukladzie wzmaka bedziesz mial 250W/4omach czyli jakies 500W/8omach w mostku. Jak trafo ma 900W to spokojnie wystarczy na wzmacniacz stereofoniczny. Albo przy dolozeniu tranzystorow na prace w mostku na 4omach.
Myslisz aby zrobić wzmacniacz mostkowy 2x500W/8om? To jest dobry pomysł. Tam by trzeba było zrobić dwa wzmacniacze mostkowe. Tranzystorów nie bede dokupywał.
Ale co za układ tam zastosować? To chyba bedzie końcówka głównie do suba narazie przynajmniej. W necie znalazłem dużo końcówek na darlingtonach ale czy one działają na 100%. Nie chce niespodzinek spowodowanych tym, że będzie nieprawidłowo zaprojektowany wzmacniacz. A dodatkowo płytka też jest ważna.