logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie wentylatora PC do tableta Lenovo ThinkPad 10 2gen - czy to możliwe?

zbikowskikornel6 04 Lut 2024 10:43 102 2
REKLAMA
  • #1 20943962
    zbikowskikornel6
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    Witam.
    Pytanie mam dotyczące tych kreatywnych rozwiązań, bo nie znam się na tym zbyt dobrze.
    Czy ktoś próbował podłączyć wentylator z komputera do tabletu poprzez wlutowanie przewodów do płyty głównej?
    Oczywiście nie chodzi mi o podłączenie do akumulatora (już tak zrobiłem z innym :D), ale o podłączenie do płyty głównej, tak aby wentylator włączał się dopiero po uruchomieniu tabletu.
    Kupiłem tablet Lenovo ThinkPad 10 (2. generacji) z 4GB RAM i 64GB ROM. System to Windows 10.
    Główny problem polega na szybkim nagrzewaniu się procesora, przez co nawet podczas oglądania filmów na YouTube tablet się zacina.
    Wpadłem na taki pomysł, ale nie mam wystarczającej wiedzy, czy jest to możliwe i jak to zrobić.
  • REKLAMA
  • #2 20944050
    LEDówki
    Poziom 43  
    Ocena: 2546
    No pewnie, że jest to możliwe, tylko mniej lub bardziej skomplikowane. Teraz wstrzymuje Cię wymagany próg wiedzy nt. budowy wewnętrznej komputera. Przekroczysz go sam i pójdziesz dalej do celu, czy czekasz na podwózkę? Jeśli ktoś Cię tylko popchnie,to możesz się o ten próg wywrócić. :)
    Komputer jest wyłączony, więc odcięty od zasilania. Co się stanie gdy wciśniesz przycisk zasilania?
    Sprawdź czy w gniazdach USB jest napięcie ciągle czy tylko po włączeniu komputera. Sprawdź jaką wartość ma mieć napięcie w gnieździe USB. Sprawdź czy można kupić wentylator do gniazda USB. Sprawdź czy napięcie takie jak w gnieździe USB jest dostępne gdzieś na płycie komputera, jeśli koniecznie chcesz do niej lutować kable wentylatora.
  • #3 20944076
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA