logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skuter 2T przerywa mimo wymiany świecy i czyszczenia gaźnika - co dalej?

mapakolostig 06 Lut 2024 21:06 876 2
REKLAMA
  • #1 20948569
    mapakolostig
    Poziom 3  
    Ocena: 4
    Witam . Mam teraz taki problem. Mianowicie jest coś takiego, że spadła fajka z cylindra i dziwnie jechał . Ale opisze jak było. Przychodze i odpalam skuter i jakoś dziwnie odpalił i jadę kawałek i później zgasł na swiatłach i pożniej się okazało , że fajka spadła to założylem spowrotem i normalnie sobie dojechałem do chaty . Później odpalam jadę i przejechałem z kilometr i zaczął przerywać ale tak , że można było manetka ogarnać sytułacje i jechał nawet ok i byłem w sklepie a później pojechałem odstawić skuter i normalnie fajka na miejscu. To powinien jeździć spoko ta jak wcześniej ale niestety przerywał podczas jazdy to sobie myśle, jest wszystko ok to pewnie świeca do wymiany. To zmieniłem świece i na nowej to takie same objawy albo nawet gorzej. Wymiana świecy , ( chciałem gdzieś pojechać a skuter jedzie dół buczy , później jedzie doł buczy ) , nic nie pomogła . To myśle ok świeca ok. To gaźnik może się przytkał i przeczyściłem gaźnik i też nie pomogło. Ma takie objawy jak by iskre przerywało jedzie spoko a za chwilę muł . Sprawdziłem Gaźnik wyczyszczony i sprawdzony filtr powietrza daje radę . Regulacja gaźnika nie pomogła , ogólnie to jest lipa. Czy możliwe że moduł szwankuje albo cewka wn albo cylinder do wymiany. Jak regulowałem gaźnik i był postawiony to nie mulił. a jak go postawie normalnie to muli . Właściwie to jeździ coraz gorzej. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 20948624
    brofran
    Poziom 41  
    Ocena: 1395
    mapakolostig napisał:
    Czy możliwe że moduł szwankuje albo cewka wn albo cylinder do wymiany
    Cylinder raczej na pewno nie. Masz coś z elektryką nieteges. Sprawdź czy gdzieś przewód nie jest luźny , a gdy nie to : moduł , potem cewka do wymiany.
  • #3 20948877
    mapakolostig
    Poziom 3  
    Ocena: 4
    Ok, sprawdzę jutro, ale moduł chyba sprawny, bo ostatnio wymieniłem moduł, i po wymianie modułu jeździł ok.
REKLAMA