logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] IKEA UTDRAG 103.891.42 awaria okapu brak zasilania po wymianie żarówki

kubajasiewicz 07 Lut 2024 12:54 522 5
REKLAMA
  • #1 20949519
    kubajasiewicz
    Poziom 3  
    Dzień dobry - pytanie od laika, tak że docenię odpowiedzi jak dla 5 latka;) W okapie "marki IKEA"
    Identyfikator modelu UTDRAG 103.891.42 przy próbie zmiany żarówki wysiadły korki w mieszkaniu i okap stracił zasilanie. powiedziałbym - przepalił się bezpiecznik, ale co ja tam wiem. Czy jest szansa samodzielnej naprawy (jak wspomniałem, doświadczenie minimalne), ewentualnie czy ktos takie rzeczy w ogóle robi? Okap ma ponad 10 lat, to już pewnie trochę inny model, niż ten obecnie dostępny w Ikea. Nowy kosztuje 500 zł. To nie fortuna, ale tez nie drobny wydatek. Dziękuję za pomoc. Widok z dołu na okap kuchenny marki IKEA z dwoma wbudowanymi światłami.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20949571
    kubajasiewicz
    Poziom 3  
    Szczerze mówiąc, nie widzę opcji w profilu, by wpisać miasto, w moim przypadku - Warszawa.
  • REKLAMA
  • #4 20949614
    Gremliny
    Poziom 16  
    Ocena: 52
    Możliwe że okap ma jakiś bezpiecznik. Jak chcesz to sprawdzić to odkręć blaszkę pod przyciskami. Jak nie chce wyjść to zdejmij jeszcze tylnią. Prześledź przewody od przewodu zasilającego do tej konsoli z wyłącznikami. Jak się boisz to lepiej wezwij fachowca.
    Pamiętaj że wszystkie prace wykonuje się przy wyłączonej wtyczce zasilania!
  • REKLAMA
  • #6 20973074
    kubajasiewicz
    Poziom 3  
    Dzięki za pomoc, bez elektryka się nie obyło.
REKLAMA