Witam,
mam problem z głośną pracą suszarki, jak w temacie. Pompę kondensatu wymontowywałem i testowałem - działa. Co jeszcze może powodować taki hałas?
Pozdrawiam
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamzbigseb napisał:Wentylator.Co jeszcze może powodować taki hałas?
zbigseb napisał:Mowa o tym z tyłu. Ten z przodu to tylko chłodzenie kompresora.Jeśli mowa o tym od frontu, to nie wentylator, bo nawet nie pracuje w tym czasie
zbigseb napisał:To Candy, więc wszystkiego można się spodziewać, np.tego że wentylator przyciera o obudowę.Ale on jest na osi silnika, co tam się może popsuć
zbigseb napisał:Wg. mnie to ten dźwięk emitowany jest przez pompę ciepła.. Jest to możliwe? Zdarzą się takie usterki?
Jakubserwis napisał:To Candy, więc wszystkiego można się spodziewać
Jakubserwis napisał:test z poziomu aplikacji candy (simply-fi) wskazuje 100% urządzenia. Czy jest może jakiś tryb serwisowy w celu bardziej szczegółowej analizy? Suszarka grzeje ale nie skrapla, więc mało wydajna pompa ciepła moim zdaniem może być powodem problemu. Tylko, że wymiana kompresora to już pewnie rozszczelnienie obwodu z środkiem chłodzącym.. sam tego nie zrobię..A kompresor jak najbardziej może się zacierać.
zbigseb napisał:Co jeszcze może powodować taki hałas?
zbigseb napisał:pompka Askoll działa, gdyż ją testowałem. Próbowałem serwisować
Jakubserwis napisał:żadnego + tej marki
zbigseb napisał:Powiem Ci, że nawet ja tego nie robię :)Tylko, że wymiana kompresora to już pewnie rozszczelnienie obwodu z środkiem chłodzącym.. sam tego nie zrobię..
Sebastian_M26 napisał:Wymieniłeś, nie? To wymień bo to grosze.
zbigseb napisał:Jakubserwis napisał:test z poziomu aplikacji candy (simply-fi) wskazuje 100% urządzeniaA kompresor jak najbardziej może się zacierać.
Sebastian_M26 napisał:Dalej nie widzę plusa patrząc od stony serwisanta.To w temacie ma 5-6 lat, jak za 2000 nie źle, żeby tylko electrolux po 3000-5000 z pompą ciepła dożywał tyle...
Dalej to najtańsze urządzenia, należące do największego obrotowo na świecie koncernu
Jakubserwis napisał:Najlepszy slim. Do szafy wchodzi tylko candy.Przepraszam że tak pogardliwie piszę o Twoim sprzęcie, ale jak do tej pory, nie znalazłem żadnego + tej marki, oprócz nadruku + na obudowie informującego o kategorii klasy energetycznej.
Kiedyś + była cena, teraz już niestety nie.
Jakubserwis napisał:na 100% to nie wentylator.np.tego że wentylator przyciera o obudowę.
zbigseb napisał:Zamówiłem. Zobaczymy.Przyczyna czy to kondensator i czy wymieniać?
Jakubserwis napisał:Rozładowałem, gdyż nie chciałem aby rozładował się na mnie albo uszkodził miernikJeśli przed pomiarem był rozładowany, to ma stanowczo za małą pojemność.