logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skoda Fabia 2 2007: Kontrolka ciśnienia opon i problem z odpaleniem

danielrachunki 14 Lut 2024 17:33 624 3
REKLAMA
  • #1 20961518
    danielrachunki
    Poziom 2  
    Cześć
    Szukałem podobnych tematów i nie znalazłem akurat tego problemu jaki mam ja …
    Posiadam skodę fabię 2 2007 r. I mam taki problem że wyskakuje mi kontrolka ciśnienia w oponach i silnik przez to nie chce zapalić. Pod komputerem diagnostycznym pokazywał się problem z immobilizerem i został skasowany natomiast auto nie chciało dalej odpalać. Po jakimś czasie problem ustał sam ale znów wrócił … znów kontrolka od ciśnienia w oponach i znów nie chce odpalać. A jak odpali to dosłownie na sekundę i znów gaśnie. Zauważyłem że przed pierwszym razem wyswietlacz zaczął delikatnie migać i wtedy pojawił się problem. Gdy był usuwany ten błąd i wyciągnięty został zegar a następnie znów włożony to problem z migotaniem się nie pojawiał i problem ogólnie z zegarem po kilku dniach minął. Gdy pojeździłem trochę tym autem to wyświetlacz znów zaczął migać i przewidziałem że ten problem znów się pojawi i się nie myliłem. Akumulator odpinałem oraz próbowałem zciągnąc napięcie ogólnie z auta aby komputer się zrestartował. Również to nie pomogło… moje pytanie do Was drodzy forumowicze czy to problem zegara czy raczej kabli gdzieś w aucie które może przegniły i mogą powodować skoki napięcia ? Jeśli jednak zegar to czy wgl kupię jeszcze gdzieś nowy?(szukam ale nie mogę znaleźć). Jeśli zdecyduję się kupić używany lub nowy zegar to jaki jest koszt zaprogramowania kluczyków i zegara pod mój samochód? Z góry dziękuję za odpowiedzi i przyznaję że jestem mocno zielony w takich sprawach jak i ogólnie mechaniki samochodowej.
  • REKLAMA
  • #2 20961541
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 20961605
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Ocena: 3405
    Problem z licznikiem powoduje brak możliwości odpalenia auta. W liczniku masz immo.
  • #4 20962303
    danielrachunki
    Poziom 2  
    Ok.
    Jutro dzwonię do specjalisty.
    Podjedzie to dam znać czy rozwiązał problem.
    Dzięki za odpowiedzi.
REKLAMA