Hej. Mam problem z chińską kamerą A-Tion 0275 (model podany w aplikacji to EC107Y-B3Y10). Co jakiś czas kamera samoczynnie restartuje się. Kontaktowałem się ze sprzedawcą i prosił mnie o zrobienie rzeczy, które już sam wcześniej robiłem, tj: ponowne zainstalowanie aplikacji 360Eyes Pro, resetowanie kamery i ponowna instalacja, podmiana karty pamięci (próbowałem nawet starego Kingstona 2GB). Ostatecznie sprzedawca udostępnił aktualizację firmware dla mojej kamery, którą należy wykonać przez aplikację. Kamera wydaje komunikat głosowy, że będzie aktualizowany firmware. Po kilkunastu sekundach restartuje się, firmware nadal jest to samo, a program nadal pokazuje, że dostępna jest aktualizacja.
Dodatkowo zauważyłem ciekawą przypadłość. Jeśli w dzień coś dzieje się przed kamerą nawet przez długi czas, kamera zaczyna normalnie nagrywać i nie następuje ani jeden restart. Włączyłem ONVIF, system windows wykrył ją jako model IPC365. Tak samo, nie można uzyskać podglądu z kamery, chyba, że coś zaczyna się przed nią ruszać, a od wieczora podgląd jest OK.
Nie będę się już bawił i stanowczo zgłaszam reklamację.
Jaką kamerę polecacie? Co powiecie o kamerach dostępnych w marketach budowlanych (Zamel i Ezviz)?
Dodatkowo zauważyłem ciekawą przypadłość. Jeśli w dzień coś dzieje się przed kamerą nawet przez długi czas, kamera zaczyna normalnie nagrywać i nie następuje ani jeden restart. Włączyłem ONVIF, system windows wykrył ją jako model IPC365. Tak samo, nie można uzyskać podglądu z kamery, chyba, że coś zaczyna się przed nią ruszać, a od wieczora podgląd jest OK.
Nie będę się już bawił i stanowczo zgłaszam reklamację.
Jaką kamerę polecacie? Co powiecie o kamerach dostępnych w marketach budowlanych (Zamel i Ezviz)?