logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Koszt wymiany matrycy w monitorze Samsung Odyssey G5 27' curved 144hz

sermlekoszynka 26 Mar 2024 15:58 4149 3
REKLAMA
  • #1 21020692
    sermlekoszynka
    Poziom 2  
    Witam, mam pytanie dotyczące wyceny wymiany nowej matrycy.
    Problem dotyczy monitora Samsung Odyssey G5 27' curved 144hz. Uszkodzona matryca monitora Samsung Odyssey G5 27' z paskiem na ekranie. Naklejka z informacjami o modelu monitora Samsung Odyssey G5.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21020809
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3789
    Z reguły taki koszt to minimum od 3/4 ponad 90 procent wartości urządzenia. Chyba łatwiej i taniej poszukać używanego lub powystawowego monitora. Ewentualnie "dawcy" z inną awaria (na przykład uszkodzony zasilacz impulsowy). W tym przypadku, szczególnie jeśli Tobie zależy na czasie, bardzo trudno złapać naprawdę dobrą okazję.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 21021045
    max-bit
    Poziom 34  
    Ocena: 849
    Niestety tak jest zbita matryca oznacza to dla takiego monitora śmietnik.
    Nawet Pan Chińczyk pozwolił sobie zastosować stosowne logo.

Etykieta monitora modelu C27G55TQWR z oznaczeniem kosza na śmieci.

Nie bawił bym się też w wszelkiego typu "nie działające" tj. "do naprawy" życie to nie YOTUBOWE ustawki.
    A nawet jeśli czasami się daje coś takiego naprawić to trzeba plus nie małego szczęścia mieć jeszcze wiedzę i zaplecze.

Więc są tylko 2 możliwości albo kupić nowy albo używkę ale sprawną z co najmniej jakąs gwarancję i WAŻNE gwarancję "nie grzebania"
  • #4 21021282
    sermlekoszynka
    Poziom 2  
    zakup nowego monitora
REKLAMA