>>21028266
Wklejam najpierw jeden, zrobiony z WiFi TP-link.
Dodano po 52 [minuty]: artaa napisał: Podstawowa sprawa:
- uruchomienie ponownie LB i TP zrobione?
- zmienić na testy SSID i hasło na TP i sprawdzić czy internet zaskoczy
Pomógł ten drugi sposób, jednak z własnej ciekawości i chęci nauczenia się czegoś nowego, chciałabym zapytać z czego wynika takie zachowanie komputera/routera i co tutaj się właściwie stało. Ale po kolei.
Screen 1 - strona zarządzania AX-1800 (bo to właściwy model mojego routera TP) z sieci "TP-LINK_F37E" (pasmo 2,4 GHz)
Screen 2 - zmieniłam SSID sieci na "KINGA2" i hasło, ale w sieciach do wyboru pozostała ta stara i kiedy się z nią połączę nie ma dostępu do internetu
Screen 3 i 4 - jak widać, w ustawieniach routera i na moim telefonie wszystko jest tak, jak powinno być: nazwa sieci zmieniła się z TP-LINK F37E" na "KINGA2"
Screen 5 - tak wygląda sieć ze strony zarządzania Funboxem - co ciekawe od kiedy zmieniłam SSID sieci Funbox nie identyfikuje mojego komputera jak wcześniej, czyli komputer z Windows, tylko "Device-124"
Szczerze mówiąc, nie miałam z czymś takim do czynienia (raz na Androidzie też nie było internetu po połączeniu z siecią i pomogła zmiana adresu MAC na losowy) i zastanawiam się teraz, czy już zostaną te trzy sieci, w tym dwie niedziałające.