logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ominąć hasło i uruchomić recovery w radiu 2din Android w Ford Kuga?

Lockedd 06 Kwi 2024 17:17 1224 3
REKLAMA
  • #1 21035073
    Lockedd
    Poziom 2  
    Witam,
    zakupiłem jakiś czas temu Forda Kuge, w którym od razu było zamontowane radio z Androidem (2din). Z początku nie było z nim problemów, jedyne co musiałem zmienić to język (auto było sprowadzone z niemiec). Kiedy bardziej w nim pogrzebałem okazało się że jest ono tak jakby zablokowane przez poprzedniego właściciela (nawet był wpisany jego adres e-mail do Googla) i nie da się ani przejść do Opcji programistycznych ani wykonać formata, ani przejść do opcji Fabryka - cały czas woła o hasło 4 cyfrowe, a żadne hasła które próbowałem nie działają. Przycisk RST nie działa, radio się uruchamia ponownie, próbowałem odpinać kostkę z tyłu radia (również taki sam skutek), coś tam z klawiaturą ale nie za wiele bo próbowałem tylko kombinację alt + prt scrn + i, i na tym zaprzestałem.
    Czy da się jakoś "złamać" to radio aby się dostać ro recovery albo do opcji formatowania w ustawieniach? Bo jest parę rzeczy, które bym chciał zmienić ale nie jestem w stanie (nie mogę nawet w radiu wejść w ustawienia zaawansowane bo woła kod). Dołączam zdjęcia z jakimiś parametrami jego. Jak ominąć hasło i uruchomić recovery w radiu 2din Android w Ford Kuga? Jak ominąć hasło i uruchomić recovery w radiu 2din Android w Ford Kuga? Jak ominąć hasło i uruchomić recovery w radiu 2din Android w Ford Kuga? Jak ominąć hasło i uruchomić recovery w radiu 2din Android w Ford Kuga?
  • REKLAMA
  • #2 21035486
    rutra111
    Poziom 24  
    Ocena: 155
    Lockedd napisał:
    cały czas woła o hasło 4 cyfrowe, a żadne hasła które próbowałem nie działają.

A jakie próbowałeś ?.
    Sprawdź 3368 i daj znać.
  • REKLAMA
  • #3 21037882
    Lockedd
    Poziom 2  
    Kod nie działa, chodziłem czy to po XDA czy innych forach i próbowałem jakiś domyślny kod wbić ale nic nie chciało zadziałać

Dodano po 10 [minuty]:

Oprócz tych kodów to dzisiaj mnie wzięło i zacząłem próbować jeszcze raz z przyciskiem resetu. Kiedy przyciski się podświetlały to klikałem przycisk reset i tak parę razy. Po tym wyświetlał się ekran z logiem androida 13 i po prawej stronie, w poprzek, były numery (tak jakby licznik) 3, 2, 1, 0 i restart do systemu. Nie wiem o co z tym chodzi.
    Próbowałem jeszcze adb i fastboot. Wpisałem w Terminal Emulator najpierw adb (nie ma adb), potem reboot recovery (po prostu uruchomił się ponownie i tyle) i reboot bootloader, co przekierowało mnie do ekranu z logiem androida 13 z napisem w lewym dolnym rogu "fastboot mode". Z lapkiem się komunikuje ale tutaj znowu nie wiem co dalej. Bo niby mógłbym wgrać jego fabryczne odzyskiwanie i postępować dalej, ale: 1. Producent tego nie odzywa się.; 2. Programy typu TRWP, ROM Manager, nie mogą mi zrobić backup'u. TRWP nie może znaleźć odzyskiwania.
  • #4 21043778
    Lockedd
    Poziom 2  
    Nikt nic?
REKLAMA