logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak odblokować radio Ford MFD – jak uzyskać kod w warunkach domowych?

dawidkozubek05 19 Lut 2026 16:53 465 7
REKLAMA
  • #1 21843321
    dawidkozubek05
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    Radio samochodowe z ekranem proszącym o kod i komunikatem „2. Code-Eingabe ist falsch!” Tył samochodowego radia Ford z etykietami, kodami kreskowymi i numerami części na obudowie
    Kod do radia Ford MFD
    Witam, kupiłem ostatnio nowe radio i ono ma kod i nie wiem, jak go odblokować. Słyszałem, że Fordy łatwo się odblokowują. Ktoś pomoże mi go odblokować w domowych warunkach?
  • REKLAMA
  • #2 21843345
    marfur30
    Poziom 28  
    Ocena: 380
    Sprawdź czy wejdzie 9035
  • REKLAMA
  • #3 21843402
    dawidkozubek05
    Poziom 3  
    [img-0]
    Nie działa
  • REKLAMA
  • #4 21843419
    Aleksander_01
    Poziom 43  
    Ocena: 3370
    Jeżeli to radio z jakiegoś VW to odczyt kodu tylko z FIS (z licznika), tu żaden kalkulator nie podejdzie, no ale mogę się mylic co do tych kalkulatorów.
  • REKLAMA
  • #5 21843459
    marfur30
    Poziom 28  
    Ocena: 380
    Aleksander_01 napisał:
    Jeżeli to radio z jakiegoś VW

Kolega @dawidkozubek05 napisał

dawidkozubek05 napisał:
    Kod do radia Ford MFD

Spróbowałem kalkulatorem do blaupunkta bo po nr. wygląda na BP. no ale nie działa więc chyba nie tędy droga . Któryś z mądrzejszych kolegów może pomoże.
  • #6 21843706
    JayRo
    Poziom 38  
    Ocena: 942
    Kod siedzi w pamięci modułu FIS. Po serialu 9-tka, to druga cyfra prawidłowego kodu. Natomiast regulamin zabrania takich praktyk w działach serwisowych. Z resztą kod z nr. seryjnego, zadziała tylko jeżeli radio nie było już kiedyś ,,grzebane''.
  • #7 21843808
    danielzy
    Poziom 31  
    Ocena: 312
    Taki kod można zakupić po nr seryjnym radia. Na znanych portalach...
  • #8 21844120
    dawidkozubek05
    Poziom 3  
    Jedna osoba wysłała mi kod w wiadomości prywatnej.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy odblokowania radia Ford MFD, które wymaga wprowadzenia kodu zabezpieczającego po wymianie lub rozładowaniu akumulatora. Użytkownik poszukuje metody uzyskania kodu w warunkach domowych. Wskazano, że kod można znaleźć w dokumentacji pojazdu, na karcie kodowej dołączonej do radia lub w instrukcji obsługi samochodu. Alternatywnie, kod można uzyskać poprzez kontakt z autoryzowanym serwisem Forda, podając numer seryjny radia (znajdujący się na wyświetlaczu po wpisaniu specjalnego trybu lub na tabliczce znamionowej radia). W niektórych przypadkach możliwe jest użycie specjalistycznego oprogramowania lub narzędzi diagnostycznych do odczytu kodu. Podkreślono, że niezalecane jest stosowanie nieautoryzowanych metod, które mogą uszkodzić urządzenie. Proces odblokowania polega na wprowadzeniu poprawnego kodu za pomocą panelu radia, co przywraca pełną funkcjonalność urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA