logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konica c224e - zacięcia z kasety nr 1, kod błędu 1102, wymienione części bez efektu

pcnet 08 Kwi 2024 11:24 1068 6
REKLAMA
  • #1 21037364
    pcnet

Poziom 32  
    Ocena: 217
    Kopiarka zacina kartkę zaraz po wyjściu z kasety zanim dojdzie na rejestrację.
    Wymienione rolki, czarne sprzęgiełka jednokierunkowe i sprzęgła napędzające modułu poboru w obu kasetach. Sytuacja jednak się powtarza a pomysłów już nie mam.
    Jest jeszcze jeden silnik co to napędza ale w życiu go nie wymieniałem :)
    Konto firmowe:
    PC-NET
    Słonecznikowa 6B, Częstochowa, 42-224 | Strona WWW: https://agapo.pl
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21037382
    pcnet

Poziom 32  
    Nie ma żadnego finiszera.
    Kopiarka ma 2 kasety i stolik
    Konto firmowe:
    PC-NET
  • #4 21037418
    k45i89o98j66
    Poziom 39  
    Ocena: 992
    Ktoś kiedyś pisał:
    "W zasobniku na zszywki znajduje się czarny, sprężynowy uchwyt, który przykleja i chwyta papier (zwykle na dziurkaczu). Ma około 45 stopni, a ja zwykle zginam go pod kątem około 35 stopni i problem znika."

Ale w twoim przypadku chyba się nie przyda.
  • REKLAMA
  • #5 21037869
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 839
    Zacina z obu kaset ? Do kasety 2 była modyfikacja poprawiająca docisk rolek transportu papieru na drzwiach. Można też założyć podkładki które zwiększają docisk. Czasem winne było sprzęgiełko rolki separującej . Zbyt duży opór powodował problemy z podawaniem papieru. Raz miałem przypadek gdzie winna była foliowa listwa na krawędzi szuflady. Była tak wytarta że kartka podchodziła pod złym kątem pod rolki.

C.
  • REKLAMA
  • #6 21038321
    pcnet

Poziom 32  
    Zacina najwięcej z 1 kasety. Zaczynam kombinować czy to nie fuser za ciężko chodzi a to ten sam napęd
    Konto firmowe:
    PC-NET
  • #7 21043226
    krystian k
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 83
    Pidstawiłbym napęd 1i2 kasety

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Kopiarka Konica c224e doświadcza zacięć papieru z kasety nr 1, co objawia się kodem błędu 1102. Użytkownik wymienił rolki, sprzęgiełka jednokierunkowe oraz sprzęgła napędzające moduł poboru w obu kasetach, jednak problem nadal występuje. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie modyfikacji docisku rolek transportu papieru w kasetach, a także zwrócenie uwagi na ewentualne uszkodzenia w foliowej listwie szuflady, które mogą wpływać na kąt podawania papieru. Użytkownik rozważa również możliwość, że problem może być związany z napędem fusera.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA