logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio z magnetofonem Chrysler Supplier. Jak załączyć dodatkowy sygnał audio w gnieździe DIN?

Grzegorz740 10 Kwi 2024 13:55 339 4
REKLAMA
  • #1 21040118
    Grzegorz740
    Poziom 37  
    Ocena: 552
    Ostatnio zdobyłem radiomagnetofon jak na zdjęciu.

Radio samochodowe leżące na dywanie w odcieniach pomarańczowego.

Z tyłu jest gniazdo DIN 8 pin.

Tylny panel radiomagnetofonu z gniazdem DIN 8 pin

Model radia.

Tabliczka znamionowa radiomagnetofonu Chrysler Corporation z informacjami technicznymi.

Chciałbym wykorzystać to gniazdo jako podłączenie dodatkowego źródła dźwięku. Po otwarciu górnej pokrywy w miejscu usytuowania gniazda DIN są takie opisy na PCB.

Zbliżenie na płytkę drukowaną z opisami złącz i ścieżek.

Sygnał wejściowy kanału lewego i prawego wraz z masą mam ogarnięty.
    Tylko nie wiem jak jest zrealizowane przełączanie pomiędzy źródłami. Czyli jak załączyć owy sygnał wejściowy z gniazda DIN?

Czy po podaniu sygnału audio na gniazdo DIN automatycznie się przełączy wyłączając magnetofon czy radio.

W intrenecie znalazłem ,że należy zewrzeć pin 3 z 8. Link : https://www.chryslerforum.com/forum/audio-visual-electronics-36/want-add-aux-my-radio-11471/

Wykonałem to i nic sie nie przełączyło.

Czy może się to uaktywni jak będzie podany sygnał audio na gniazdo DIN 8 pin?

Jak z tego wybrnąć. Może ktoś z kolegów będzie wiedział.
  • REKLAMA
  • #2 21040228
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 21040696
    Grzegorz740
    Poziom 37  
    Dzięki za link.

Teraz wiem o co chodzi.

Czyli nie jest to takie proste jakby mogło się wydawać.

Trzeba coś poszukać, co zasymuluje zmieniarkę CD, aby wykorzystać wejście sygnału jako AUX.
  • REKLAMA
  • #4 21040926
    adam white
    Spec od car audio
    Ocena: 324
    Grzegorz740 napisał:
    Trzeba coś poszukać, co zasymuluje zmieniarkę CD, aby wykorzystać wejście sygnału jako AUX

W innym temacie, który założył Pan n/t tego radia, dostał Pan ode mnie informację z przykładem, jak można to wejście aktywować.
  • #5 21044817
    Grzegorz740
    Poziom 37  
    adam white napisał:
    Grzegorz740 napisał:
    Trzeba coś poszukać, co zasymuluje zmieniarkę CD, aby wykorzystać wejście sygnału jako AUX

W innym temacie, który założył Pan n/t tego radia, dostał Pan ode mnie informację z przykładem, jak można to wejście aktywować.

Znalazłem na allegro emulator zmieniarki ale w opisze jest napisane, że jest uszkodzony.

Jak są nowe na allegro to nie pasują do owego modelu radia.

Na innych stronach jakie znalazłem są niedostępne.

Chyba kupię ten uszkodzony i zobaczę czy faktycznie nie działa. A jak nie będzie działał to zobaczę czy uda się mi go naprawić.

Więc nie wydaje się to takie proste.

Muszę pomyśleć jak to inaczej rozwiazać.
REKLAMA