logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Surfshark do Netflix i uTorrent - czy to dobry wybór? Szukam opinii

pawlak 26 11 Kwi 2024 17:32 930 5
REKLAMA
  • #1 21041718
    pawlak 26
    Poziom 3  
    Ocena: 16
    Witam poszukuje dobrego vpn w przystępnej cenie , będzie służyć do oglądania netfix i programu u torrent nie znam sie za bardzo na tym ale z tego co wyczytałem w sieci nord vpn jest trudny w obsłudze więc odpada , czy surfshark będzie ok ? link z cena i sklepem chyba taniej nie znajdę ?
    https://www.mojosoft.com.pl/surfshark-vpn-bez-limitu-urzadzen-24-miesiace,799
  • REKLAMA
  • #2 21041936
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6450
    Nie zauważyłem niczego trudnego w obsłudze w Nord VPN, pamiętaj że każdy VPN ogranicza przepustowość łącza i obciąża komputer. W mojej ocenie takie zabawy szybko i źle się kończą, bo wystarczy, że raz zapomnisz się połączyć przez VPN i "po zawodach". Jesteś w PL, po co Ci VPN do Netfliksa?
  • REKLAMA
  • #3 21042900
    pawlak 26
    Poziom 3  
    wiem że można się zapomnieć , ale juz kupiłem nie ma dużych strat w prędkości , więc nie jest złe , mam jeszcze jedno pytanie skoro ten vpn można dać na nie nieograniczona ilość urządzeń to znaczy że mogę go dać np kuzynowi który mieszka w innym kraju? czy mieście i ma inne ip ?? i jeszcze jest sens używać tego rozszerzenia do przeglądarki skoro mam włączoną apke ?
  • REKLAMA
  • #4 21042911
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6450
    pawlak 26 napisał:
    mam jeszcze jedno pytanie skoro ten vpn można dać na nie nieograniczona ilość urządzeń to znaczy że mogę go dać np kuzynowi który mieszka w innym kraju
    Pytanie, czy można go używać równocześnie na wielu urządzeniach...
  • REKLAMA
  • #5 21044244
    n.vision
    Poziom 31  
    Ocena: 258
    Ścigają teraz za ściąganie Torrentów?

Generalnie płatne VPNy to jest rak i dają fałszywe poczucie bezpieczeństwa, czasem nie daj się zmylić. Zbierają masę danych użytkowników, rejstrują i zapisują cały ruch w internecie. To że mówią że nie zbierają danych i zwiększają bezpieczeństwo nie ma nic wspólnego z niczym, w praktyce to są firmy porejestrowane w taki sposób żeby ukrywać swoje powiązania używające nośnych haseł i nazw wzbudzających poczucie bezpieczeńśtwa. Jeśli nie znasz osobiście ludzi którzy udostępniają Ci VPN to im nie ufaj, bo nie wiesz co dzieje się z Twoimi danymi.

Jeśli chcesz mieć prywatność sam musisz postawić VPNa, ale do Netflixa to naprawdę cokolwiek, nie ma różnicy. Z każdym większym operatorem poradzisz sobie, mają klientów na PC i aplikacje na telefon
  • #6 21065467
    pawlak 26
    Poziom 3  
    kupiłem surfshark i jestem zadowolony
REKLAMA