logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie dashcam 70mai do bezpiecznika w Nissan J12, 2023

korzachowski 16 Kwi 2024 05:57 1293 8
  • #1 21046955
    korzachowski
    Poziom 6  
    Ocena: 20

Witam,

Czy może ktoś powiedzieć w który bezpiecznik podłączyć odpowiednie kable ze zdjęcia?
    Zamontowałem kamerę, przeprowadziłem przewody tylko zostało mi podłączenie pod zasilanie

Możecie zrobić u siebie fot jak to wygląda i napisać dziękuję

kamera 70mai Osoba trzymająca kable w samochodzie nad dywanikiem. Skrzynka bezpieczników samochodowych z różnokolorowymi bezpiecznikami.
  • Pomocny post
    #2 21046967
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2237
    Czarny masa pojazdu, czerwony (różowy) stałe zasilanie 12V, żółty 12V po stacyjce.
  • #4 21051897
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2237
    Z tabliczki nie, trzeba pomierzyć miernikiem.
  • #6 21234569
    eservice
    Poziom 10  
    Ocena: 14
    [youtube]który konkretnie bezpiecznik masz od zasilania ? Jak podpinam pod blokowanie drzwi to po około 15 sekundach rejestrator wyłączą się, ale na bezpieczniku prąd jest
  • #7 21241727
    eservice
    Poziom 10  
    eservice napisał:
    [youtube]który konkretnie bezpiecznik masz od zasilania ? Jak podpinam pod blokowanie drzwi to po około 15 sekundach rejestrator wyłączą się, ale na bezpieczniku prąd jest

problem rozwiązany
  • #8 21241778
    user64
    Poziom 35  
    Ocena: 695
    To napisz dla innych co zrobiłeś, sam szukałeś pomocy, więc skoro rozwiązałem to pomóż innym
  • #9 21241788
    eservice
    Poziom 10  
    user64 napisał:
    To napisz dla innych co zrobiłeś, sam szukałeś pomocy, więc skoro rozwiązałem to pomóż innym

Przejściówki do bezpieczników Micro. Plus z blokowania drzwi, plus po stacyjce z rolety od dachu szklanego, uziemienie dokręciłem śrubką M6 do wolnego miejsca po prawej obok skrzynki bezpieczników. Zasilanie ginęło po około 1 min. W moim przypadku okazało się, że najpierw trzeba było podłączyć rejestrator poprzez gniazdo zapalniczki i skonfigurować, czyli połączyć telefon z rejestratorem w wewnętrznej sieci wifi, a potem już wszystko zadziałało prawidłowo. Po zmianie z gniazda zapalniczki na bypass-y bezpieczników też śmiga. Jedyne co trzeba by ewentualnie skonfigurować dodatkowo, to zewnętrzne źródło zasilania, które jest też hotspotem i umożliwia dostęp z zewnątrz oraz podgląd online. W standardzie użytkownik ma dostęp do chmury o pojemności 500 MB. Przy ustawieniu podstawowych danych do zapisu miejsce to zostaje zajęte w ciągu 1 dnia. Prawdopodobnie trzeba zmniejszyć częstotliwość zapisu albo jakość nagrań...

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał informacji na temat podłączenia kamery 70mai do bezpiecznika w Nissan J12 z 2023 roku. Otrzymał wskazówki dotyczące podłączenia kabli: czarny do masy, czerwony (lub różowy) do stałego zasilania 12V, a żółty do zasilania po stacyjce. W trakcie dyskusji pojawiły się pytania o konkretne bezpieczniki oraz problemy z zasilaniem, które zostały rozwiązane poprzez podłączenie kamery do gniazda zapalniczki w celu konfiguracji. Użytkownik podzielił się również informacjami o użyciu przejściówek do bezpieczników Micro oraz o konieczności dostosowania ustawień zapisu w chmurze.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA