logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bosch WAA 20163PL Classixx 6 pralka nie wirowała po praniu klocków Lego

FakeYourSmile 17 Kwi 2024 16:26 267 3
REKLAMA
  • #1 21049034
    FakeYourSmile
    Poziom 3  
    Moi Szanowni,

Sytuacja jest dość kuriozalna. Prałem stare klocki lego (ze 2 kg). Użyłem do tego odpowiedniego worka na pranie. Jednak worek się rozszczelnił i wszystkie klocki stopniowo z niego wypadły. Po skończonym praniu było czuć smród, coś się musiało przepalić.
    Po tej sytuacji, słychać różne dziwne odgłosy po wstawieniu prania. Podejrzewam, że niektóre z klocków wpadły gdzieś do środka.
    Z odkręcanego odpływu na dole wyjąłem klocki, które tam były oraz.. jakąś taśmę/przewodnik bądź jakkolwiek mógłbym to nazwać. (zdj. w załączeniu).
    Pralka działa, jednak np. nie chce wirować bądź odpompować wody.
    Teraz pytanie, czy jest w ogóle sens wzywać majstra czy od razu kupić nową pralkę? Zdaję sobie oczywiście sprawę, że trzeba by to obejrzeć zanim ktoś wyda osąd. Jednak może być też tak, że takie odpadnięcie tej taśmy powoduje, że mija się z celem jakakolwiek naprawa?

Dziękuję za pomoc.
    Pozdrawiam serdecznie,
    Jacek

Przezroczysta plastikowa część z metalowymi elementami na drewnianym blacie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21049123
    klm787
    Poziom 37  
    Ocena: 933
    Pralka BOSCH.
    Ale jeszcze brakuje numeru, modelu.

Ale.
    Być może klocki uszkodziły, zatkały pompę, raczej uszkodziły, bo piszesz, że coś "śmierdziało"
    A skoro wody nie można wypompować, to pralka nie powinna podjąć czynności wirowania.

A to co pokazałeś na fotce to prawdopodobnie jakieś zabezpieczenie, które to wypadło z któregoś z pranych ciuchów
    Zabezpieczenie przed nie legalnym wyniesieniem ze sklepu.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 21049258
    mariukonie
    Poziom 31  
    Ocena: 374
    Mi to wygląda na naklejkę z klocków, napis ALIEN.
    Na pewno nie jest to część pralki.
    Trzeba zdjąć dolną rurę odpływową z bębna i wyjąć grzałkę i wyłowić wszystkie klocki z bębna i z tej rury odpływowej z kulką też.
    Zapach spalenizny pewnie jest od ocierania bębna o klocki.
  • #4 21049659
    FakeYourSmile
    Poziom 3  

Dziękuję za sugestie i rady Panowie. Czeka mnie pracowity weekend :) Po wszystkim zdam relację.
REKLAMA