logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki jedno-abonentowy domofon/wideodomofon z RFID i 4 monitorami?

Felek Trodaj 25 Kwi 2024 17:44 504 7
  • #1 21059948
    Felek Trodaj
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witajcie.

Szukam rozwiązania dla domu z jedną bramą i furtką
    - jedna stacja bramowa/kamera przy furtce
    - możliwość podłączenia do 4 unifonów/monitorów jako jeden adres
    - otwarcie bramy wjazdowej z poziomu unifonu/monitora
    - otwieranie furtki kluczem elektronicznym (najlepiej RFID 125 kHz unique)

Co możecie polecić jako domofon, a co jako wideodomofon?
  • #3 21063630
    Felek Trodaj
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    A coś bez wideo?
  • #5 21063970
    Interesant
    Poziom 34  
    Ocena: 249
    ...
    Tylko sprawdź, w jakim formacie domofon/wideodomofon przechowuje znaczniki breloków RFID.
    Do wyboru:
    - 16-bitowy Hex (F85D);
    - 32-bitowy Hex (3EF85D);
    - 40-bitowy Hex (12003EF85D);
    Im mniej znaków zostanie zapisane, tym więcej breloków będzie wstanie furtkę otworzyć.
  • #6 21075251
    Lukalago
    Poziom 26  
    Ocena: 72
    @rokbok
    Stabilnie to działa, nie wiesza się ten chińczyk?
    Montowałeś te systemy już?
  • #7 21075294
    rokbok
    Poziom 40  
    Ocena: 1021
    Lukalago napisał:
    Stabilnie to działa, nie wiesza się ten chińczyk?
    Montowałeś te systemy już?

Montowałem znajomym dwa takie videodomofony, jeden 7", drugi 10", ten pierwszy na dwa monitory, parter i piętro.
    Jak na razie znajomi mnie nie ścigają :), nadmienię tylko że zawodowo się tym nie zajmuję, ale z racji wykształcenia mam co nieco wiedzy w tym kierunku.

Dodano po 7 [minuty]:

Co do wieszania się to jak każde urządzenie elektroniczne pewnie może się zawiesić, rzecz w tym jak często.
    Czytałem trochę opini na temat tych wideodomofonów, zdecydowana większość pozytywnych, ale zdarzały się też narzekania, ale to dotyczy także innych producentów, wystarczy poczytać tu na forum.
  • #8 21075331
    Lukalago
    Poziom 26  
    Ocena: 72
    Dzięki za odp.
    No własnie domofonami strikte też się nie zajmuje, ale potrzebuje znajomemu to powiesić i nie chciałbym na minę się władować. :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje jedno-abonentowego domofonu lub wideodomofonu z możliwością podłączenia do 4 monitorów oraz otwierania bramy i furtki za pomocą klucza elektronicznego RFID 125 kHz. W odpowiedziach polecano kilka modeli, w tym Virgo One B oraz Verus One Plus, które obsługują do 6 monitorów. Zwrócono uwagę na różne formaty przechowywania znaczników RFID, co wpływa na liczbę obsługiwanych breloków. Użytkownicy dzielili się doświadczeniami z montażem wideodomofonów, podkreślając ich stabilność oraz pozytywne opinie, mimo sporadycznych problemów z zawieszaniem się urządzeń.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA