logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hyundai Santa Fe 2.0 CRDI 125 KM 2005 rok problem z odpalaniem

pasulszczak 08 Maj 2024 21:07 417 6
REKLAMA
  • #1 21074928
    pasulszczak
    Poziom 2  
    Od dłuższego czasu mam problem z odpalaniem mojego Santa Fe obojętnie czy zimny czy ciepły nie ma znaczenia albo odpali albo nie . Wtrakcie jazdy nie gaśnie na wolnych obrotach normalnie pracuje . Pokazuje się kod U0019 Magistrala CAN malej prędkości , elektryk i elektronik nie dali rady . Czy ktoś może mi pomóc ? bo już nie mam pomysłu .
  • REKLAMA
  • #2 21075494
    karzelsilny
    Poziom 8  
    Wymień akumulator,wtryski,świece zapłonowe,cewki zapłonowe i zrób mieszankę 50/50 denaturatu z paliwem
  • REKLAMA
  • #3 21075996
    pasulszczak
    Poziom 2  
    To jest DIESEL Akumulator jest nowy , świece żarowe są nowe , ciśnienie na pompie i wtryskach jest przy dłuższym kręceniu czasem odpali albo i nie
  • #4 21077809
    4495redberet
    Poziom 28  
    Ocena: 346
    Pompę paliwa słychać w baku jak nie che odpalić???
  • REKLAMA
  • #5 21089887
    pasulszczak
    Poziom 2  
    Pompe słychać . Nie pisałem tak długo bo było ok. teraz jest to samo kręci jak powinien i nie odpala , dzisiaj zapłaciłem za lawete .Nie ma chętnych do naprawy tego samochodu
  • REKLAMA
  • #6 21090168
    4495redberet
    Poziom 28  
    Ocena: 346
    Próbowałeś na plaka odpalić ?? Ciekawe czy jak złapie na plaku to już będzie chodził???

Dodano po 1 [minuty]:

Ja bym wymienił czujnik walka rozrządu. W moim Tucsonie 2.0 crdi jak padł czujnik położenia to gasł na ciepłym. Jak ostygł odpalał na strzał.
  • #7 21091225
    pasulszczak
    Poziom 2  
    na plaka tylko załapie i gaśnie , w trakcie jazdy nie gaśnie na wolnych obrotach chodzi prawidłowo jest problem tylko i wyłącznie z odpalaniem obojętnie czy zimny czy ciepły , jak ma chęć to odpali jak nie to nie .

Dodano po 6 [minuty]:

jutro rano spróbuje raz jeszcze odpalić .

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z odpalaniem Hyundai Santa Fe 2.0 CRDI z 2005 roku, który nie zawsze uruchamia się, niezależnie od temperatury silnika. Pojazd nie gaśnie podczas jazdy, a na wolnych obrotach działa prawidłowo. Pojawia się kod błędu U0019 związany z magistralą CAN. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, w tym wymiana akumulatora, wtryskiwaczy, świec zapłonowych oraz czujnika wałka rozrządu. Użytkownik potwierdza, że akumulator i świece żarowe są nowe, a problem z uruchamianiem nadal występuje. Próby uruchomienia na plaku również kończą się niepowodzeniem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA