logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zmodyfikować soft Nokii 3410 bez utraty zasięgu i resetów?

marekos 05 Gru 2005 21:21 888 1
REKLAMA
  • #1 2057090
    marekos
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    Chciałbym zmodyfikować orginalny soft do Nokii 3410 bo na necie nie ma fajnego oprogramowania dla tego telefonu. Próbowałem wielu programów m.in. PPMEdit, SECTONEPRO, flsedit, NokiX i po każdej zmianie i załadowaniu do telefonu, on gubi zasięg i(albo) resetuje się nie wiem dlaczego tak się dzieje może popełniam jakiś bład z tą modyfikacją. Bo po wgraniu softu orginalnego fonik pracuje bardzo dobrze i nawet świetnie chodził na sofcie V6.42 BY ASGAARDRO, ale nie podoba mi się ten soft i chcę stworzyć swój własny.
  • REKLAMA
  • #2 2057403
    tomsyty

Poziom 26  
    Ocena: 20
    O ile dobrze pamiętam, to czytałem kiedyś na necie że 3410 różni się od pozostałych Nokii flashem, zastosowano tam jakieś inne rozwiązania, jakieś kodowanie czy kompresję albo coś... Przez długi okres czasu właśnie ten ASGAARDRO wypuszczał flashe jako jeden z nielicznych, bo odkrył chyba ten algorytm kodowania, nie wiem jak to ma się teraz, zresztą nigdy tej Nokii nie posiadałem to się nie wypowiem. Poszukaj jeszcze na ten temat, na pewno coś znajdziesz. Z tym że zwykłe starsze programy do modyfikacji chyba w przypadku tej Nokii są bezużyteczne.
    Konto firmowe:
    Tomasz Jędras (tomsyty)
    Wierzbowa 30a, Lubin, 59-300 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://tomsyty.pl
REKLAMA