logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3410 po fleshowaniu - jak usunąć problem z kodem zabezpieczającym?

wolf1 05 Sie 2006 20:32 1126 11
REKLAMA
  • #1 2884113
    wolf1
    Poziom 15  
    Ocena: 12
    drodzy koledzy pomózcie mam problem zrobiłem hinolem nokię 3410 ale po włozeniu karty prosi o kod zabezpieczający po powrocie do softu orginalnego bo popszedni był modyfikowany, wgrałem eprom virgin i soft orginalny 5.30 i prosi o ten kod w knoku czy rolisie jest kod 12345 jednak co bym nie wpisywaał jest klapa bładny kod. obojętnie co bym wgrał czy zmodyfikowany soft czy orginał prosi mnie o ten kod!! jak to zrobic aby przechodził telefon odrazu do logowania w sieci przypominam iz robiłem resety faid reset factory czy imei zmiane i nic!!! co jest prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 2884124
    BONO
    Poziom 28  
    Ocena: 18
    ogolnie powinienes wgrac mcu + pmm + eproma ,naprawa imeia ,unlok i wykonac resety i powinno smigac , mozliwe ze cos nie tak robisz , niemialem jescze dtc3 ktora by nie poszła
  • #3 2884183
    NOOKIA
    Poziom 28  
    Ocena: 37
    o ile pamiętam to w knoku jest opcja resetowanie komy :) podlącz kabelkiem na com-ie i musi dzialać
  • REKLAMA
  • #4 2884250
    wolf1
    Poziom 15  
    witam dziekuje za szybką odpowiedz ,bym prosił o pliki mcu+ppm+eprom i bardzo prosze o minimalne punkty bo zobaczcie nie mam nic na koncie aby pobrac cokolwiek z kochanej elektrody ,apropo nic nie skutkuje z resetami mozliwe iz eprom,a tak mam pytanie jezeli wgram flesch orginalny i potem eprom to niestartuje wogule koma jesli odwrotnie to włacza sie wiec jaka kolejnośc wgrywania flesha i eproma
    ps.poprosze o te pliczki możliwe bez punktów pozdrawiam pa
  • REKLAMA
  • #6 2885247
    wolf1
    Poziom 15  
    bardzo dziekuję i zabieram się do pracy za kilka godzin dam wyniki z fleshowania,pozdrawiam

Dodano po 1 [godziny] 39 [minuty]:

pszefleszowałem nokię 3410 tak:virgin epprom+fullflash i jest ok smiga dziękuję za pomoc . mam tylko jeszcze jedno pytanie jeśli wgrywam virgin epprom +obojętnie flash który jest modyfikowany to nie mam zasiegu i nokia sie resetuje, oczywiscie fszystkie resety zmiana imei itd... robione, czyli co ta nokia nie bedzie chodzić na modyfikowanych softach?? czy dac jej inny epprom??? myslę iz virgin epprom jest ok czekam na propozycje
  • #7 2885575
    matidanko6
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    zrób Faid
  • #8 2885659
    wolf1
    Poziom 15  
    matidank jeśli byś czytał wszystkie posty w tym temacie ,bys zobaczył iz były robione wszystkie resety,update faid,imei ITD....... wiec dalej czekam na sprytne rozwiazanie i przypominam ,iz telefonik na wirgin epprom+fullflash chodzi az miło, a na obojętnie jakim epromie + modyfikowany soft resetuje sie i nie łapie zasiegu co to moze być i jak zaradzić ,oczywiscie pytanie jest już profilaktyczne bym mógł rozwiazac z pomoca waszą ta zagadkę ,i przy okazji inni się nauczą pozdrawiam i czekam...
  • #9 2885701
    matidanko6
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    to wgraj innyeg oryginalnego softa przywróć tak że działało
    i potem od nowa wgraj modyfikacje
  • REKLAMA
  • #10 2885859
    wolf1
    Poziom 15  
    tez tak zrobiłem ale nic z tego,dalej nie ma zasiegu i się resetuje po 30sek
  • #12 2886135
    wolf1
    Poziom 15  
    NIE czytacie postów juz mam wgranego fullflasha i działa,ten co mi proponujesz jest też fullflash,a mi chodzi o problem iz nie chodzą mi modyfikowane np:heniex dalej czekam na odpowiedzi,pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy Nokii 3410, która po wgraniu modyfikowanego softu i powrocie do oryginalnego oprogramowania (soft 5.30) oraz epromu virgin, prosi o kod zabezpieczający, którego standardowo nie można poprawnie wpisać. Próby resetów (factory reset, faid reset), zmiany IMEI oraz różne kombinacje wgrywania MCU, PPM i epromu nie rozwiązują problemu. Telefon działa poprawnie po wgraniu virgin epromu i pełnego flasha, jednak modyfikowane softy powodują brak zasięgu i reset telefonu po około 30 sekundach. Sugerowano wgrywanie MCU + PPM + epromu, naprawę IMEI, odblokowanie i wykonanie resetów, a także resetowanie telefonu przez kabel COM. Autor potwierdził, że pełny flash i virgin eprom działają, ale modyfikowane softy nie współpracują z virgin epromem, co skutkuje brakiem zasięgu i resetami. Próby wgrywania różnych oryginalnych softów i ponowne modyfikacje również nie przynoszą efektu. Dyskusja zawiera linki do instrukcji i plików, a także wskazówki dotyczące kolejności wgrywania plików i resetów. Problem pozostaje nierozwiązany dla modyfikowanych softów, natomiast oryginalny soft z virgin epromem działa stabilnie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA