logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd fazy inicjalizacji w frezarce włoskiej, sterowanie Osai seria 10, 2003 r.

zlotaraczkabialogard 10 Maj 2024 18:16 447 5
REKLAMA
  • #1 21077338
    zlotaraczkabialogard
    Poziom 3  

Cześć, mam włoską frezarkę z 2003r, w maszynie wyskoczył mi błąd fazy inicjalizacji, maszyna na sterowaniu osai seria 10 wymieniłem moduł bezpieczeństwa ponieważ stary padł, z serwisówki wyczytałem że błąd wyskakuje wtedy gdy nie ma komunikacji z serwonapędami wyczyściłem wszystkie połączenia wtykowe, światłowodowe i jest ok, ogólnie maszyna pracowała do końca zmiany po wyłączeniu i włączeniu rano maszyna już nie wystartowała. Panel sterowania z przewodami w frezarce sterowanej Osai seria 10. Zbliżenie na ekran z błędem fazy inicjalizacji frezarki. Panel sterowania frezarki z okablowaniem i modułami serwonapędów Moduły sterowania OSAI i kable wewnątrz maszyny Panel sterowania włoskiej frezarki z układami elektronicznymi i kablami. Widok wnętrza szafy kontrolnej frezarki z komponentami elektrycznymi. Wnętrze szafy sterowniczej z licznymi kablami i modułami sterowania. Panel sterowania z niebieskimi przewodami i modułem bezpieczeństwa w maszynie CNC. Szafka elektryczna z komponentami Siemens i przełącznikami Zdjęcie wnętrza szafki sterowniczej z komponentami elektrycznymi i sterownikami. Panel sterowania z modułami DAC System na maszynie CNC. Wnętrze szafy sterowniczej frezarki z widocznymi elementami elektrycznymi i kablami. Wnętrze szafy sterowniczej z kablami, modułami i multimetrem. Panel sterowania z modułem Müller BG 70 i połączeniami kablowymi Szafka sterownicza z modułami bezpieczeństwa i przewodami elektrycznymi Panel z przewodami i diodami w maszynie CNC
  • REKLAMA
  • #2 21079137
    vindevil
    Poziom 27  
    Ocena: 73
    Jakiś skan dokumentacji?
  • REKLAMA
  • #3 21079160
    zlotaraczkabialogard
    Poziom 3  
    Proszę.
    Załączniki:
    • schel3051gb.pdf (1010.61 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 21086527
    vindevil
    Poziom 27  
    Przepraszam że po czasie , sprawa aktualna?
  • REKLAMA
  • #5 21086571
    zlotaraczkabialogard
    Poziom 3  

Tak aktualny, wysłałem wczoraj światłowody do sprawdzenia
  • #6 21096111
    vindevil
    Poziom 27  
    Serwo jest w 1 kroku , czyli zablokowane. Czy na złączu x26 19 i 14 są odpowiednie stany sygnałów?
REKLAMA