logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skoda Fabia 2006 1,9 TDI nie odpala rano, w południe i w dzień odpala

pbek666 21 Maj 2024 09:55 225 2
REKLAMA
  • #1 21090349
    pbek666
    Poziom 1  
    Cześć
    Mam problem z odpalaniem samochodu rano około 5. Nie odpala, rozrusznik normalnie kręci. Po kilku próbach wyskakuje kontrolka z olejem. Samochód był u kilku mechaników, elektromechaników i nikt nie może dojść do przyczyny. W godzinach popołudniowych auto normalnie pali. Czy to zima czy lato, bez różnicy. Zwróciłem uwagę, że tak jakby różnica temperatury miała na to wpływ. Nie jestem tego pewien, może to zbieg okoliczności.
  • REKLAMA
  • #2 21090372
    JacekCz
    Poziom 42  
    Ocena: 1462
    "Zabić, nie ułaskawić"
    "Zabić nie, ułaskawić"

Pomedytuj nad rolą przecinka
  • #3 21090378
    sigwa18
    Poziom 43  
    Ocena: 3324
    Pierwsze komputer czyli błędy potem parametry np wartości temperatury z czujnika temperatury paliwa i płynu chłodzącego.

Dwa fabia 1 1.9 Tdi czyli pewnie TDi PD a dokładnie silnik o oznaczeniu ATD. Czyli typowe bolączki PD. Jak wycierający się wałek rozrządu i szklanki. Rozjechane gniazda pompowtryskiwaczy i co za tym idzie ich uszczelnienia. Padające pompy tandem (ciekną i nie dają ciśnienia paliwa).

PS Jak nie chce odpalić zrób krótki test na plaka czy faktycznie brak mu tylko paliwa. Tylko krótki jak się odezwie silnik to od razu przestań bo plak nie służy silnikowi.
REKLAMA