logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Aplikacja OpenBK do scentralizowanego zarządzania urządzeniami jak Tuya SmartLife?

io2345 22 Maj 2024 13:40 975 2
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21091885
    io2345
    Poziom 9  
    Ocena: 7

Jedną z niewielu zalet aplikacji Tuya SmartLife jest to, że masz wszystkie swoje urządzenia w jednym miejscu, łatwo dostępne.
    Czy nie byłoby pomysłem mieć coś, co zapewnia tę samą podstawową funkcjonalność dla OpenBK? Mam na myśli aplikację, w której można zebrać wszystkie urządzenia OpenBK (a docelowo także urządzenia Tasmota) w jednym miejscu? Po prostu coś bardzo lekkiego.
    Albo jak uzyskać dostęp do swoich urządzeń? Oczywiście można zapisać ich strony internetowe jako ulubione w przeglądarce. Ale to co innego, prawda?

Trochę off-topic: W jaki sposób tworzony jest tytuł wątku? Czy to jakaś sztuczna inteligencja odwala robotę? Bo ja tam napisałem coś innego: " A co z aplikacją OpenBK? ". To mniej więcej to samo, ok. Po prostu jestem ciekaw...
    .
  • REKLAMA
  • #2 21091977
    insmod
    Poziom 31  
    Ocena: 436

W Home Assistant znajduje się przycisk "Odwiedź urządzenie" w ustawieniach urządzenia MQTT. Jest on również zaimplementowany dla Tasmota. Kliknięcie przycisku otworzy interfejs użytkownika na nowej stronie.
  • #3 21092016
    io2345
    Poziom 9  
    Ocena: 7
    Rozumiem. I to jest wygodne w użyciu również na smartfonach?
    Ja, jestem na ioBroker. Więc przynajmniej ja miałbym z tego pożytek ;-) .
REKLAMA