Witam, proszę o pomoc/ podpowiedź jak zbydować/skonstruować system prostego "SmartHome". Mam w domu system oparty na elementach Tuya. Steruję tym w tej chwili przez sceny aplikacji Tuya. Chciałbym rozbudować ten system o:
- panel dotykowy selektor scen
- Videofon IP. Moduł bramowy z kamera
- kilka kamer IP
- System alarmowy oparty na płycie integra 64 ( taki mam w tej chwili)
- Nawadnianie sterownik Orbit / Odkurzacz i kosiarka Dreamy (mam w tej chwili ale nie połączone z Tuya) - wszystkie mają integrację z Alexa.
Oczywiście chciałbym te lementy obsługiwać za pomocą wymienionego panelu dotykowego.
Próbowałem sam się rozeznać ale jest taka mnogość różnych urządzeń rozwiązan że ostatecznie nie mam pojęcia jak się za to zabrac.
Proszę jedynie o podpowiedź, jakiś schemat. czego mam szukać, jakich rozwiązań. Myslę że na początek wystarczy.
Pozdrawiam, Marek
- panel dotykowy selektor scen
- Videofon IP. Moduł bramowy z kamera
- kilka kamer IP
- System alarmowy oparty na płycie integra 64 ( taki mam w tej chwili)
- Nawadnianie sterownik Orbit / Odkurzacz i kosiarka Dreamy (mam w tej chwili ale nie połączone z Tuya) - wszystkie mają integrację z Alexa.
Oczywiście chciałbym te lementy obsługiwać za pomocą wymienionego panelu dotykowego.
Próbowałem sam się rozeznać ale jest taka mnogość różnych urządzeń rozwiązan że ostatecznie nie mam pojęcia jak się za to zabrac.
Proszę jedynie o podpowiedź, jakiś schemat. czego mam szukać, jakich rozwiązań. Myslę że na początek wystarczy.
Pozdrawiam, Marek