Witam, kupiłem sterownik zgrzewarki NY-D01. Po podłączeniu miga dioda States. Dioda Power nie świeci. Miał ktoś podobny problem? Lub mógłby pomóc rozwiązać problem.
Czy podłączyłeś zgodnie z tym schematem:
U mnie układ ruszył od strzała ale włączyłem zasilanie dopiero po podłączeniu wszystkiego według w/w schematu a jak Ty podłączyłeś?
Zamiast ręcznego przycisku wyzwalającego zastosowałem chiński pedał nożny bo ręce są mi potrzebne podczas zgrzewania...
Po włączeniu zasilania świeci zielona dioda POWER jak i FOOT SWITCH a miga dioda STATES - ona cały czas potem miga, po nacisku pedału zapala się na chwilę dioda TRIGGER, a jej czas świecenia u mnie zależny jest od ustawienia potencjometru pierwszego z lewej czyli Voltage Adjust? Dioda FOOT SWITCH gaśnie na czas jakim naciskamy pedał i dopóki nie puścimy pedału to ona nie świeci ale czas nacisku pedału nie wpływa na nastawiony czas pierwszym potencjometrem Voltage Adjust czyli na czas świecenia diody TRIGGER. Tak się zachowuje u mnie ten moduł.
Nie wiem tylko dlaczego i jak to poprawić bo czas (Voltage Adjust) zaczyna się na wyświetlaczu od 12 a kończy na 50 natomiast moc prądowa (chyba Current Adjust) zaczyna się od 43 a kończy na 99 podczas obracania potencjometrami od lewej do prawej do oporu. Ale wcale mi to nie przeszkadza. Wymiary pudełka 16x8x4 cm i udało się upchać jeszcze transformatorek zasilający elektronikę.
Zweryfikuj sobie wszystko według tego co przedstawiłem a jak popełniłem gdzieś gafę w tym tekście to daj mi szansę sprostowania...
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic4053341.html