logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Szyfrator Zamel VO-812IDBP - Krótki sygnał na elektrozaczep, reset pamięci

Olsza11 07 Cze 2024 11:16 495 1
  • #1 21110457
    Olsza11
    Poziom 2  

Witam,
    Zamontowałem i podłączyłem szyfrator Zamel VO-812IDBP oraz Wideodomofon Zamel VP-819B. Problem jest następujący. Gdy chcę otworzyć furtkę, za pomocą kodu lub pastylek, szyfrator podaje bardzo krótki sygnał na elektrozaczep, przez co nie idzie w normalny sposób otworzyć furtki. Jak otwieram furtkę za pomocą przycisku z wideodomofonu, wszystko jest w porządku. Otwarcie furtki przez wideodomofon powoduje to, że później umie również otworzyć ją z szyfratora za pomocą pastylek czy też kodu. Natomiast po jakichś 5 minutach bezczynności szyfrator traci pamięć zaprogramowanych pastylek czy kodu, przez co furtki w ten sposób znów nie umie otworzyć. Z powrotem muszę otworzyć ją za pomocą wideodomofonu.
    Jest to problem z samym szyfratorem, czy z czymś innym?
  • #2 21118805
    Olsza11
    Poziom 2  
    Okazało się, że zasilacz polecany do zestawu miał zbyt mały prąd wyjściowy (0,57A), przez co nie był w stanie utrzymać całego cyklu otwarcia furtki. Zakupiłem zasilacz o prądzie wyjściowym 2A i wszystko działa tak, jak powinno.
REKLAMA