logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Play Box TV - jak zmniejszyć opóźnienia w streamingu wydarzeń na żywo?

michalu5 11 Cze 2024 22:15 1704 2
REKLAMA
  • #1 21115829
    michalu5
    Poziom 2  

Witam!

Czy możecie doradzić jak zmniejszyć albo wyeliminować opóźnienia w streamingu wydarzeń na żywo na Play Box TV? Przeszedłem miesiąc temu z UPC na sprzęt Play i wydarzenia sportowe na żywo mają średnio niemalże minutowe opóźnienie względem śledzenia wyniku np. poprzez livescore. Oglądanie czegoś to mordęga mając świadomość z tyłu głowy, że tak naprawdę nie oglądam czegoś na żywo tylko z minutowym opóźnieniem. Play Box jest podłączony do routera Play bezprzewodowo (oddalony o trzy pokoje). Czy podłączenie ew. kablem ethernet zniweluje to opóźnienie czy po prostu Play to za przeproszeniem gówno? W przypadku UPC przy takim samym rozmieszczeniu sprzętów to opóźnienie było marginalne.
  • REKLAMA
  • #2 21116044
    krzysiozak
    Poziom 40  
    Ocena: 1156
    Mnie opóźnienie nie przeszkadza oprócz meczy, na osiedlu drą ryja ze strzelonej bramki, a u mnie to dopiero będzie, to jest faktycznie wkurzające. Nic z tym się nie da zrobić. Przynajmniej mogę zwrócić uwagę, na telewizor, że będzie akcja godna uwagi.
  • #3 21116412
    michalu5
    Poziom 2  
    To fatalnie, czyli trzeba czekać na to aż operator (Play) ogarnie się z przesyłanym sygnałem? Sprawa się do UOKiK nadaje.
REKLAMA