logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć uszczelniacze do podnośnika hydraulicznego samochodowego?

elektronic-27 14 Cze 2024 22:20 1095 6
REKLAMA
  • #1 21119473
    elektronic-27
    Poziom 16  
    Ocena: 31
    Uratowałem od huty podnośnik hydrauliczny, taki do samochodu jak na foto (tu już po piaskowaniu, malowaniu i porozkręcany). Z zamiarem naprawienia i zrobienia prasy do tulejek. Niestety nalepka nieczytelna już była i nie wiem ile podniesie. Jest tylko jakieś oznaczenie nabite. Gdzie można znaleźć uszczelniacze do takiego podnośnika? Bo szukam i google ani allegro nic mi z tego typu nie znajduje. Hydrauliczny podnośnik samochodowy po piaskowaniu i malowaniu. Czarne gumowe uszczelniacze leżące na metalowej powierzchni Elementy uszczelniaczy hydraulicznych na metalowej powierzchni. Zbliżenie na oznaczenie na metalowej powierzchni z widoczną rdzą.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21119678
    elektronic-27
    Poziom 16  
    Ocena: 31
    Dzięki za pomoc, tyle że tam pokazuje i jakieś ciuchy i wódkę, a Jackiem Danielsem tego raczej nie uszczelnię 😁
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 21119835
    M.R-V4
    Poziom 24  
    Ocena: 162
    Ja kiedyś dobierałem podobne uszczelki do podnośnika typu "żaba" w warsztacie specjalizującym się w naprawach wózków widłowych. Jak masz taki gdzieś koło siebie to spróbuj tam zapytać.
  • #6 21119948
    E8600
    Poziom 41  
    Ocena: 2513
    Zapytać w jakimś sklepie z hydraulika silową może coś dobiorą.
  • #7 21119982
    LEDówki
    Poziom 43  
    Ocena: 2570
    Jeśli szukasz do podnośnika, to pewnie nikomu nie chce się tego naprawiać. spróbuj poszukać ogólnie po wymiarach uszczelek. Zdarza się, że w katalogach producentów traktorów nie ma wyszczególnionych wymiarów uszczelek typu o-ring i trzeba sobie dobrać jakąś... Może producent np. Proline (a może to tylko importer?) zechce pomóc?
    Nazewnictwo to wolna amerykanka. Do tej pory był to podnośnik hydrauliczny. Teraz se ktoś to nazwał słupkowy, jest też nazwa teleskopowy, jest butelkowy. Klient głupi wszystko kupi.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje uszczelniaczy do hydraulicznego podnośnika samochodowego, który uratował z huty. W odpowiedziach sugerowane są różne źródła, takie jak sklepy hydrauliczne, warsztaty specjalizujące się w naprawach wózków widłowych oraz możliwość zamówienia uszczelnień na wymiar. Wskazówki dotyczą także poszukiwania uszczelek na podstawie wymiarów oraz konsultacji z producentami, takimi jak Proline. Użytkownik zauważa trudności w znalezieniu odpowiednich części w Internecie, gdzie pojawiają się nieodpowiednie wyniki.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA