logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zgemma H7S vs H92.S - Wydajność i działanie głowicy DVB-T w H7S

maniolx 20 Cze 2024 13:03 2160 5
REKLAMA
  • #1 21125911
    maniolx
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    Witam . Przymierzam się do kupna tunera Zgemma H7S . Obecnie posiadam tuner Zgemma H92.S z którego jestem bardzo zadowolony . Moja zmiana podyktowana jest tym, że chciałbym posiadać jeszcze wbudowaną głowicę DVB-T do odbioru naziemnej tv . Mój dylemat wiąże się z tym jak tam ten tuner DVB-T działa . Czy znajduje wszystkie kanały , czy są odtwarzane płynnie bez mrożenia obrazu, czy kanały przełączane są płynnie i szybko ? . Drugi mój dylemat to procesor . W mojej starej Zgemmie posiadam czterordzeniowy 1.6 mhz a tu widzę że jest 1.7 ale dwurdzeniowy . Jak to się przekłada na ogólną szybkość działania tunera, czy będą widoczne jakieś różnice in minus dla nowego tunera, czy może jednak w dugą stronę ? Pytam bo w tunerze używam dwóch głowic Sat i dojdzie do tego głowica dVB-T .
  • REKLAMA
  • #2 21125940
    tomaszlonski
    Poziom 38  
    Ocena: 890
    Inny procesor to nie ma co porównywać różnych tunerów.

Wszytko działa praktycznie identycznie jak w starym, poza tym że nie ma frezów.
    Największy plus to ma możliwość montażu dysku, najlepiej od razu montować dysk SSD.
  • REKLAMA
  • #3 21125959
    maniolx
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    tomaszlonski napisał:
    Inny procesor to nie ma co porównywać różnych tunerów.

Wszytko działa praktycznie identycznie jak w starym, poza tym że nie ma frezów.
    Największy plus to ma możliwość montażu dysku, najlepiej od razu montować dysk SSD.

Rozumiem, że miałeś do czynienia z dwoma wymienionymi tunerami .
  • REKLAMA
  • #4 21126023
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2923
    Zgemma H7S Jest Combo, DVB-T2/HEVC bo taka musi być a nie DVB-T.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 21126520
    tomaszlonski
    Poziom 38  
    Ocena: 890
    Nie Combo tylko Triple : Dual 2x DVB-S2X + Hybrid 1x DVB-C/T/T2.

Działanie bezproblemowe TV naziemnej jest zależne tylko od prawidłowej instalacji antenowej.
    Poza tym działają moduły Polsatu albo C+ ( starsze i najnowszy z ECP ) , tak samo karty w czytniku.
  • #6 21912400
    fronteraopel
    Poziom 11  
    >>21126520 Długo miałeś tego Zgemma H7S? Działał przez kilka lat? Będę wdzięczny za jakąś podpowiedź. Trochę się boję tego pilota. Mam H8.2h i pilot jest taki sobie.
REKLAMA