logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lodówka Samsung SR L629EVSS - nieprzyjemne dźwięki i głośny przekaźnik

Leco 07 Gru 2005 08:49 3239 2
REKLAMA
  • #1 2061277
    Leco
    Poziom 2  
    Witam

Zakupiłem niedawno lodówkę Samsung SR L629EVSS

Lodówka wydaje nieprzyjemny gwizd podczas pracy sprężarki i jeszcze z minutę po wyłączeniu się agregatu. Nie jest to może bardzo głośny dżwięk ale zakres częstotliwości powoduje nieprzyjemne odczucia. Czy to normalne?? Nie można spać w nocy, przeciągły gwizd o wysokiej częśtotliwości doprowadza mnie do szału.

Druga sprawa to praca przekażnika. Przekażnik bardzo głośno klika podczas wyłączania agregatu. Gość z serwisu poradził mi żebym go przykrył kocem.....

Trzy .. to trzaski plastików... Producent podaje, że to żywność się kurczy, tyle że lodówka była pusta.

Podpowiedzcie coś bo nie wytrzymam dłużej.
    Andrzej leco(_at_)op.pl
  • REKLAMA
  • #2 2061407
    gart62
    Poziom 31  
    Ocena: 44
    Witaj!
    Rozumiem, że lodówka jest na gwarancji.
    Należy więc ostro gnębić serwis.
    Owszem, w czasie pracy agregatu i chwilę po wyłączeniu będzie lekki hałas ale w postaci syku a nie jak piszesz gwizdu (niech nawet wymieniają agregat). Przekaźnik też nie powinien wydawać zbyt głośnych dźwięków, a kocem to niech pan serwisant sam siebie przykrywa.
    Kurczenie się żywności??? TEŻ WYMYŚLILI (OCZYWIŚCIE W SERWISIE).
    To jakaż by musiła być tam niska temperatura?
    Nękaj serwis ile wlezie i może uda Ci się doprowadzić do wymiany lodówki.
    Pozdrawiam.
  • #3 2064123
    PBK
    Specjalista AGD
    Ocena: 459
    to gwizdanie wygląda mi na rozprężanie gazu na wtrysku
    zdaje sie koncówka rurki wtryskowej moze być poszarpana (nieogradowana) i sobie spiewa

to ja cie pociesze że z tym nic nie da sie zrobić
    nozna by spróbować ścisnąc kombinerkami rurkę pare cm za wtryskiem
    ale to są cepeliowe sposoby i w serwisie napewno ci tego nie zrobią
    moja rada :
    dzwon do serwisu jak odmówią naprawy to dzwon do producenta albo serwisu centralnego i nawsadzaj jobów
    he znając życie przyjedzie facet z decybolometrem i powie ze dzwiek miesci sie w granicach normy hehe
REKLAMA