logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Wybór smartfona z czystym Androidem do 1000 zł - Motorola Moto G52 czy Samsung Galaxy A14 5G?

Imekxus 11 Lip 2024 17:18 870 3
  • #1 21151085
    Imekxus
    Poziom 20  
    Ocena: 236
    Cześć,

Szukam smartfona z czystym androidem, bez reklam (obecnie mam xiaomi i mam dość) do 1000 zł (lepiej do 800). Mój obecny redmi note 5 ma już 5 lat, jest potłuczony a bateria trzyma 2 dni nawet gdy nic na nim nie robię, dodatkowo doskwiera mi brak miejsca w wbudowanej pamięci telefonu i to, że przez to co jakiś czas muszę czyścić pamięć żeby jeszcze bardziej dodatkowo nie mulił.

Telefonu używam do:
    - dzwonienia/smsów;
    - udostępniania sobie internetu jak siędzę na home office;
    - messenger/signal;
    - słuchanie muzyki ze spotify;
    - przeglądanie internetu;
    - apki jakdojadę/bolt/uber;
    - budzik/robienie notatek.

Zastanawiam się nad tymi dwoma:
    - https://www.mgsm.pl/pl/katalog/motorola/motog52/
    - https://www.mgsm.pl/pl/katalog/samsung/galaxya145g/

Ale zanim dokonam wyboru chciałbym poznać waszą opinię co polecacie, czy nie zrobię głupoty kupując jeden z powyższych. Motorola nie ma 5G (w sumie nie wiem czy mi się przyda do czegoś), Samsung estetycznie wygląda lepiej ale znowu ma ekran IPS a nie AMOLED który podobno jest lepszy.

Idealnym telefonem dla mnie byłby telefon, na którym mogę wywalić dowolne aplikacje, nawet systemowe (może oprócz google play żebym mógł dociągać nowe) - liczy się dla mnie minimalizm - brak zbędnych bajerów w postaci widgetów jak w xiaomi gdzie nie da się tego wywalić.

Telefon tylko nowy (nie używany).

Jakby było coś z 6GB ram (lub więcej) to też na plus
  • #3 21314140
    Imekxus
    Poziom 20  
    Ocena: 236
    Finalnie kupiłem Motorola moto g84 5G 12/256GB Midnight Blue 120Hz na promocji za 920 zł, gydybm miał dzisiaj kupować telefon to jednak wybrałbym coś innego ze względu na dominację googla na tym telefonie, jest trochę lepiej niź na xiaomi bo tam jeszcze dochodziło badziewie (chmura) od samego xiaomi, ale generalnie marzy mi się telefon który nie podpowiada mi co i jak mam robić/aktualizować itp.
  • #4 21315384
    luxurychessyt
    Poziom 7  
    Ocena: 3
    Generalnie to lepszym wyborem byłby Galaxy A15 5G, jest to praktycznie A14 lecz z ekranem Super AMOLED i chyba lepszym procesorem.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA