logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór smartfona firmowego do 1000 zł: Android, dobra bateria, max 6 ekran

tracer87 13 Lut 2019 10:55 483 5
REKLAMA
  • #1 17774614
    tracer87
    Poziom 3  
    Ocena: 2
    Dzień dobry, potrzebuję porady w kwestii wyboru smartfona, niestety ilość dostępnych modeli, oznaczeń, parametrów przyprawia mnie o zawrót głowy, a potrzebuję urządzenia, które będzie służyć przez następne 2-3 lata.
    Co moglibyście polecić dobierając telefon do moich wymagań ?
    Obecny smartfon: Samsung Galaxy J5 2015 r
    System: Android
    Budżet: Nieprzekraczalne 1000,00 zł (budżet ustalony przez pracodawcę).
    Zastosowanie: Standardowe, mail, nawigacja, aplikacje (żadne fb i inne społecznościowe, bez gier), telefon będzie użytkowany prywatnie i służbowo.
    Wyświetlacz: Maksymalnie 6" w kompaktowej obudowie, trochę większy niż mój obecny telefon.
    Wymagania: Dobra bateria, szybkie ładowanie, przyzwoity aparat do zdjęć w dzień, płynnie działający interfejs.

Dziękuję za wszelkie sugestie.
  • REKLAMA
  • #2 17774630
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2246
    Urządzenia firmowe, typu Samsung LG itd. czy jakieś "egzotycze", jak Xiaomi, Oppo, Huawei, też wchodzą w grę ?
    Używane jako prywatne i firmowo, czy ma to być dual sim ?
  • REKLAMA
  • #3 17774650
    tracer87
    Poziom 3  
    Nie mam konkretnie sprecyzowanego modelu telefonu do zakupu, mam wybrać sobie smartfon, który będzie ze mną przez kolejne 2 lata.
    Nigdy nie korzystałem z telefonów Xiaomi i Oppo więc nie wiem jak wygląda ich obsługa z tego co przeczytałem wyróżniają się dużą możliwością personalizacji interfejsu.
    W kwestii Huaweia to moja żona użytkuje służbowo P20 PRO, telefon mimo małoporęcznego rozmiaru jest świetny, ale niestety cena mocno wykracza po za założone maksimum.
    Gdyby w takiej kwocie (brutto) udało się znaleźć coś z obsługą dual sim to bardzo chętnie sprawdzę takie rozwiązanie.
    Przeglądałem sklep na "x" i widziałem, że jest jakiś model Samsung Galaxy J6+, który wygląda bardzo przyzwoicie, a gabarytem jest nieco tylko większy od J5.
    Co z telefonami Motoroli?
  • REKLAMA
  • #4 17774677
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    tracer87 napisał:
    widziałem, że jest jakiś model Samsung Galaxy J6+

Dobry model, możesz śmiało go brać. Bateria wytrzymuje przyzwoicie, jakość zdjęć też dobra i cała reszta zdaje egzamin.
  • REKLAMA
  • #6 17774756
    tracer87
    Poziom 3  
    Motorola jest za droga, myślałem ewentualnie o modelu, który znajduje się w założonym budżecie, a mianowicie Motorola One.
    Co do Xiaomi to chyba jest za duży, a co za tym idzie pewnie bateria będzie szybko się zerowała.
    To jest właśnie ten problem, niby modeli jest bardzo dużo w takim budżecie, ale każdy ma jakieś wady, nie chcę z kolei kupić starego modelu, który po roku okaże się, że przestanie działać lub zacznie działać bardzo wolno.
REKLAMA