logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Programowanie centrali INEL CR-02 do sterowania roletami - co robię źle?

pirates69 14 Lip 2024 10:40 480 2
REKLAMA
  • #1 21153685
    pirates69
    Poziom 13  
    Ocena: 76
    Witam.

Centralka sterująca roletami INEL CR-02. Nie wiem, coś robię nie tak?

Wyświetlacz centralki sterującej roletami INEL CR-02 z datą i godziną

Serdeczna sąsiadka poprosiła mnie czy bym nie ogarnął tematu sterowania rolet w domu 12 szt. Ściągnąłem jakieś instrukcje i dawaj.

Jak sprzęt nie działał to pokasowałem wcześniejsze ustawienia sterowania grupami i ustawiłem nowe. Grupę 01 a w niej rolety 1,2,3,4,5 bez 6, bo ma się nie zamykać automatycznie i dalej do 12-tej. Ręcznie jak daję dyspozycję zamykania i otwierania rolet grupami i pojedynczo działają.

Panel sterujący roletami INEL z wyświetlaczem pokazującym grupę 01. Wyświetlacz centralki sterującej roletami INEL CR-02 pokazujący ustawienia grupy.

Ustawiłem program 01 na zamykanie grupy 01 (1,2,3,4,5,7,8,9,10,11,12) a rolety nie zamykają się.

Centralka sterująca roletami INEL CR-02 z wyświetlonym programem

Ustawiłem program 03 na otwieranie grupy 01 (sobota i niedziela na 8:00) i rolety w sobotę i dzisiaj, niedziela otwarły się.

Wyświetlacz centralki sterującej roletami INEL pokazuje ustawienia programu.

Program 02 ustawiłem na otwieranie się w poniedziałki do piątku, grupa 01 i godzinę 7:00. Ale nie wiem, czy się otworzą.

Wyświetlacz centralki sterującej roletami INEL CR-02 z zaprogramowanym czasem otwierania.

Co jest nie tak? Jeżeli w module coś byłoby nie tak, to ręcznie nie mógłbym ich sterować.
    Załączniki:
    • inel cr-02_2.pdf (313.9 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • inel cr-02_1.pdf (89.34 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 21157278
    pirates69
    Poziom 13  
    Nie zrozumiałem człowieka, który stworzył ów programator. Ustawienie w programie 01 zakresu po-po miało za zadanie uruchomić zamknięcie rolet tylko w poniedziałki. Przeprogramowałem na po-ni i działa.
    Temat do zamknięcia. Dziękuję.

Wyświetlacz programatora Inel z ustawieniami zamknięcia rolet.
  • #3 21157280
    pirates69
    Poziom 13  
    Jak powyżej.
REKLAMA