logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

FILE ERROR na wyświetlaczu PIONEER DEH-7500MP - brak animacji

drucik28 07 Gru 2005 18:38 1832 4
REKLAMA
  • #1 2062986
    drucik28
    Poziom 11  
    Witam.Do niedawna w PIONEER-ku mialem kilka superekstrabajeranckich animacji.Jakze bylem uradowany-swicily,migaly,miodzio!!(kolezanki i koledzy nie mogli od nich oczu oderwac:D).Jednak ostatnio cos sie porobilo i kilka z nich po prostu wyparowalo....?Podczas przelaczanie na kolejne animacje na panelu pojawia sie napis FILE ERROR,a obrazkow nie ma:cry:Co to moze byc?Z gory dzieki za odp.,pozdro
  • REKLAMA
  • #2 2066411
    drucik28
    Poziom 11  
    witam ponownie.wlasnie sie dowiedzialem,ze usterka w PIONEER-ku z powyzszego postu to moze byc sprawa tzw."zimnych lutow"na pamieci w panelu.musze sie przyznac,ze mi jako laikowi brdzo malo to mowi,wiec moze ktos z Was orientuje sie,czy jest to powazna wada i mniej wiecej ile bedzie mnie kosztowala naprawa w jakims serwisie???z gory dzieki za pomoc!!!
  • REKLAMA
  • #3 2073510
    Kruk4
    Poziom 2  
    cóż szkoda, że nikt nie odpowiedział bo mam identyczny problem
  • REKLAMA
  • #4 2073528
    rubens
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 301
    -jesli to sprawa zimnych lutów to naprawa będzie tania
    -jesli rozsypała się zawartośc pamięci to trzeba by mieć wsad i zaprogramować pamięć

Najleiej zacząć od przelutowania - potem poszukać wsadu i ewentualnie zaprogramować pamięć.

myślę że ten link wszystko wyjaśnia https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic324903.html
    Tak więc sprawa jest bardzo prosta :)

Ps. nie oczekujcie że ktoś powie ile może kosztować naprawa bo w różnych regionach kraju są różne ceny a że nie napisaliście skąd jesteście to ciężko być wróżką.
  • #5 2261577
    drucik28
    Poziom 11  
    w moim przypadku próba wgrania nowych animacji nic nie pomagała(próbowałem ja,próbował gostek z serwisu PIONEER-a i nic,wyskakiwal napis DOWNLOADED ERROR).okazało się,że uszkodzony był jakiś scalak odpowiedzialny za pamięć.koszt naprawy w serwisie to ok.100zł.
REKLAMA