logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Rower elektryczny, pomocy, jak to podłączyć

menago 15 Lip 2024 02:22 369 4
REKLAMA
  • #1 21154877
    menago
    Poziom 11  
    Witam.

Mam taki problem z rowerem elektrycznym, kolega po pijaku wyrwał 4 kable i teraz nie wiem gdzie zamówić taką wtyczkę i jak to było podłączone. Nawet jak bym taką wtyczkę dostał nigdzie nie mogę znaleźć schematu do tego wyświetlacza. Rower to BMW, bmw active hybrid e-bike. Tutaj znalazłem cały nowy wyświetlacz.

https://www.mobile-technologie.de/displays-un...18-original-e-bike-display-4053846496199.html ale wydaje mi się że niepotrzebnie zamawiać cały wyświetlacz nowy jak pewnie jest dobry kwestia kostki lub kabla no i jak to podłączyć te 4 kable. Dzięki za porady Naklejka na czarnym elemencie z logo BMW, napisem SMART HMI, kodem QR i informacjami o produkcie. Zbliżenie na płytkę drukowaną z wyrwanymi kablami w rowerze elektrycznym BMW. Zbliżenie na płytkę drukowaną wyświetlacza roweru elektrycznego z widocznymi ścieżkami i komponentami. Widok zbliżonego fragmentu płytki drukowanej roweru elektrycznego z wyrwaną wtyczką. Zbliżenie na płytkę drukowaną z wypiętymi kablami w rowerze elektrycznym. Płytka obwodu elektrycznego z kolorowymi kablami Płyta elektroniczna roweru elektrycznego z wyrwanymi kablami
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21155716
    menago
    Poziom 11  
    >>21154992Dzięki kolego, w życiu bym tej wtyczki nie znalazł, 🍻 to będzie na pewno pasować? Jak tak, to zamawiam. 🍻

Dodano po 2 [godziny] 36 [minuty]:

Zdjęcie płytki drukowanej z wtykiem na cztery przewody trzymanym w dłoni. Zbliżenie na obwód drukowany z różnymi podzespołami elektronicznymi. Zbliżenie na płytkę drukowaną z podłączonymi przewodami w różnych kolorach. Zbliżenie na płytkę drukowaną z wtyczką i widocznymi ścieżkami oraz elementami elektronicznymi.

Teraz pytanie, te cztery przewody jak tą wtyczkę zamówię czy da się z tych zdjęć stwierdzić jak to było podłączone cztery przewody. Plus pewnie czerwony minus czarny, dwa sygnałowe. Ale co gdzie było na którym pinie, nie mam pojęcia. Żadnego schematu w internecie nie ma.
  • REKLAMA
  • #4 21156154
    kjoxa
    Poziom 23  
    Ocena: 234
    Zobacz który z tych pinów łączy się z obudową ekranowanego modułu lub z minusem kondka jakiegoś większego jeśli opisano polaryzację. Ewentualnie zobacz który z nich łączy się z czarnym z drugiej wtyczki.

Potem postaraj się znaleźć datasheety układów blisko tej wtyczki i poszukaj gdzie mają zasilanie, jakieś TX, DX czy tam Miso/Mosi. Szukaj, pipczaj miernikiem i odkrywaj. :)
  • #5 21158763
    menago
    Poziom 11  
    Płytka drukowana z podłączonymi przewodami trzymana w ręce, w tle ścieżka.

Stoję w tym miejscu niewiem czy metodą prób i błędów nie uszkodzę czegoś jak będę próbował ☹️☹️

Dodano po 2 [minuty]:

Gniazdko pasuje dzięki kolego za namiary dobry sklep trochę droga przesyłka ale szybko przyszły 👍👍
REKLAMA