logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola Edge 40 nie ładuje się szybkimi ładowarkami, tylko wolnymi. Co robić?

Bociex 17 Lip 2024 13:45 5118 7
REKLAMA
  • #1 21157927
    Bociex
    Poziom 2  
    Cześć, Motorola edge 40 , kupiona 6 miesięcy temu. Przestała reagować na ładowarkę z zestawu( 66w) oraz inne 33w . Kable różne próbowane. Ładuje (wolno) tylko pod jakimiś słabymi małymi ładowarkami. Miałem po drodze użytkowania kiedyś parę komunikatów o "wilgoci w porcie usb" , aczkolwiek telefon nie miał w ogóle kontaktu z wodą i gniazdo było suche. Ponowne uruchomienie pomagało. Oczywiście było teraz też czyszczone itp. Jakieś pomysły?
  • REKLAMA
  • #2 21158037
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5427
    Bociex napisał:
    Jakieś pomysły?

Albo gwarancja, albo reklamacja.
  • REKLAMA
  • #3 21158109
    Bociex
    Poziom 2  
    A próbować przywrócenie ustawień fabrycznych? Bo rozumiem, że jak oddam na gwarancję to i tak serwis wyczyści telefon.
  • REKLAMA
  • #4 21158339
    KOCUREK1970
    @Bociex
    Spróbuj.

Nigdy na gwarancję.
    Jeśli już, reklamacja do sprzedawcy.

Na gwarancję nie masz nic do gadania, musisz skakać tak jak zagra ci producent.
    Reklamacja do sprzedawcy, tutaj chroni cię ustawa konsumencka i kodeks cywilny.
  • #5 21158397
    dLogan
    Poziom 23  
    Ocena: 84
    Weź suchą szczoteczkę do zębów lub najcieńszą igłę jaką masz i delikatnie wywal syf z gniazda. Samo gniazdo możesz mieć czyste ale np zasyfione wtyczki usb-c więc profilaktycznie przeczyściłbym wszystkie kable.

Protip: mam dwa egzemplarze G82 i u siebie muszę najpierw ładowarkę podpiąć do prądu i dopiero do niej podpiąć telefon, inaczej nie zawsze łapie mi 'turbopower' 33W. Czasami pomaga zrestartowanie telefonu ('uruchom ponownie'). W rodzinie są jeszcze dwa inne egzemplarze, jeden z micro-usb i drugi z usb-c i z żadnym nie ma problemu z ładowaniem.
  • REKLAMA
  • #6 21159018
    Bociex
    Poziom 2  
    Wszystko wyczyszczone max, dalej to samo. Podjadę dziś jeszcze do jakiegoś serwisu, jak to jakaś pierdoła to może zrobię jak nie to na reklamacje ląduje.
  • #7 21159205
    KOCUREK1970
    @Bociex
    Niech nikt przy tym telefonie nie majstruje.
  • #8 21160331
    Bociex
    Poziom 2  
    Ok. Dzięki. Leci na reklamacje do sprzedawcy , jak pisaliście sugerowali żebym do producenta sam reklamował , ale wysłałem tam gdzie kupiłem na allegro.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z ładowaniem telefonu Motorola Edge 40, który przestał reagować na szybkie ładowarki (66W i 33W), a ładowanie odbywa się jedynie przy użyciu słabszych ładowarek. W przeszłości pojawiały się komunikaty o "wilgoci w porcie USB", mimo że telefon nie miał kontaktu z wodą. Użytkownik próbował różnych kabli i czyszczenia portu, ale problem nadal występuje. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, w tym przywrócenie ustawień fabrycznych, czyszczenie portu za pomocą szczoteczki do zębów lub igły, a także skontaktowanie się z serwisem w celu reklamacji. Użytkownik postanawia ostatecznie złożyć reklamację do sprzedawcy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA