logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Integracja Mi-light FUT035S+ z Google Smart Home - problem z kontrolerami LED

Arkadiusz14 17 Lip 2024 23:51 579 1
  • #1 21158645
    Arkadiusz14
    Poziom 3  
    Cześć,

Używam kontrolerów LED Mi-light FUT035S+ i mam dwa małe problemy do rozwiązania po instalacji:

1. W aplikacji Tuya, po sparowaniu mostka (WL-Box2), kontrolery (i jednocześnie każdy LED) dodaje się jako osobne strefy, i tam też wszystko działa poprawnie, natomiast po integracji z Google Smart Home, w aplikacji Google, mogę zarządzać jedynie ostatnio otworzonym kontrolerem w aplikacji Tuya, reszty nie widzi, czy można jakoś to rozwiązać?

2. Jeden z LEDów ma dotykowy włącznik (kuchnia, pod szafkami), kontroler połączył się poprawnie, sterowanie też jest ok, ale niestety jest problem z włączaniem światła z poziomu aplikacji (wyłączanie działa), włączanie powoduje jedynie zapalenie się lampki włącznika (podświetlenie), ale nie samego paska LED, jak sobie z tym poradzić?

Ostrzegam, że jestem totalnym amatorem, który próbuje się czegoś nauczyć :)
  • Pomocny post
    #2 21696948
    sygitmasionissejny
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Najpierw w aplikacji Tuya ustaw tyle scen, ile masz stref. Wszystkie wyzwalane przyciskiem. Do każdej przypisz po jednej strefie. Jako pierwszy efekt zawsze daj wybór sceny, następnie wł., a potem np. jasność czy coś. Następnie w aplikacji Google Home ustaw tyle automatyzacji, ile masz scen. Do każdej przypisuj po jednej scenie. Np. tytuł automatyzacji: "Światło na klatce", wyzwalanie głosowe o tej samej nazwie — wybierz strefę z LED-ami na schodach i zapisz.
REKLAMA