logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toyota Avensis T25 - konieczność wpisywania kodu po wejściu do auta

marekkopecpraca 22 Lip 2024 12:47 897 5
REKLAMA
  • #1 21163622
    marekkopecpraca
    Poziom 3  
    Toyota Avensis T25, rozkodowany alarm/immobilizer.

Od jakiegoś czasu po każdym wejściu do samochodu po kilkunastu sekundach muszę wstukać kod pod kierownicą. Kluczyk działa - otwiera, zamyka drzwi. Bateria w pestce od imo wymieniona.

Jakieś rady?
  • REKLAMA
  • #2 21163638
    gimak
    Poziom 41  
    Ocena: 1661
    marekkopecpraca napisał:
    Od jakiegoś czasu po każdym wejściu do samochodu po kilkunastu sekundach muszę wstukać kod pod kierownicą.

A jakie są konsekwencje nie wstukania kodu? U mnie w corolli muszę wstukać kod, jak chcę odpalić silnik, ale jak alarm wprowadzę w tryb serwisowy, to kodu nie trzeba wklepywać.
  • REKLAMA
  • #3 21163656
    marekkopecpraca
    Poziom 3  
    Po 15-30 sekundach zaczyna pikać, jak pika ~30 sekund gaśnie samochód i włączają się awaryjki.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 21163827
    gimak
    Poziom 41  
    Ocena: 1661
    Nie wiem jaki masz alarm. Trochę podobną sytuację miałem w megance z alarmem QX-2. W corolli jak nie wklepię właściwego kodu, to nie uruchomię silnika (rozrusznik kręci, ale silnik nie odpala). Po wklepaniu kodu, spróbuj przytrzymać dłużej wciśnięty przycisk wprowadzania kodu (z 40 sek). U mnie wtedy uruchamia się na moment syrena i alarm przechodzi w tryb serwisowy, kontrolka zapala się na stałe i wtedy mogę uruchamiać silnik bez wklepywania za każdym razem kodu. Wyjście z trybu serwisowego, to wklepanie kodu i przytrzymanie dłużej wciśniętego przycisku, do czasu odezwania się na moment syreny.
  • REKLAMA
  • #5 21163865
    milejow

Poziom 43  
    Ocena: 5109
    Wyciąć dziadostwo i będzie spokój
    Konto firmowe:
    Działalność własna
    Mętów 99, Lublin, 20-388
  • #6 21163881
    marekkopecpraca
    Poziom 3  
    >>21163827

Przy ostatniej cyfrze kodu przytrzymałem chwilkę dłużej, na włączonym zapłonie, po piknięciu trzymałem dłużej i wyłączyłem zapłon - świeci się teraz na stałe i wygląda jakby nie potrzebował tego kodu. Wielkie dzięki za naprowadzenie!
REKLAMA