logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toyota avensis t25 d4d 2006 li - Brak kontrolki oteartych drzwi brak brzeczka zostawionych swiatel i

Wicia86 03 Mar 2023 18:03 1431 14
REKLAMA
  • #1 20467993
    Wicia86
    Poziom 3  
    Witam. Mam problem otwierajac drzwi kierowcy nie zapala sie na desce rozdzielczej informacja o otwartych drzwiach oraz nie zapala sie podswietlenie kabiny... Przy pozostałych drzwiach po otwarciu swiatlo się zapala oraz jest informacja o otwartych drzwiach na desce rozdzielczej... Do tego brakuje mi brzeczka zostawionych świateł oraz kluczyka w stacyjce. Nadmieniam ze włącznik w slupku działa... Lampka w drzwiach zapala sie i gaśnie po jego wcisnieciu...

Dodano po 9 [minuty]:

Pomocy :)))
  • REKLAMA
  • #2 20468016
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Ocena: 3383
    To jeszcze sprawdź czy ten sam włącznik u pasażera wywołuje informację na liczniku czy tylko zapala lampkę w drzwiach.
  • REKLAMA
  • #3 20468554
    Wicia86
    Poziom 3  
    Tak w pozostałych drzwiach po wcisnieciu tego włącznika jest informacja na desce że drzwi są otwarte.
  • REKLAMA
  • #5 20468597
    Aleksander_01
    Poziom 43  
    Ocena: 3369
    CameR napisał:
    Zamień miejscami wyłącznik od pasażer <> kierowca.

Wg mnie za dużo roboty. Odkręcasz włącznik na słupku i na kabelek podajesz masę. Jak kontrolka zaświeci to już masz przyczynę. Nie raz wystarczy mocniej dokręcić śrubkę i jest połączenie z masą. Chemia czyszcząca styki też nie zaszkodzi.
    Jeżeli nie zaświeci kontrolka po podaniu masy to lecisz wzdłuż progu i szukasz przerwy.
  • #7 20468681
    Wicia86
    Poziom 3  
    A moduł podwozia gdzie się znajduje?? Ktoś podrzuci zdjecie?? A do tego mam pytanie 2 co to za końcówka?? Na końcu jest płytka i dochodzi do niej dwa przewody
    Toyota avensis t25 d4d 2006 li - Brak kontrolki oteartych drzwi brak brzeczka zostawionych swiatel i

Dodano po 15 [minuty]:

Aleksaner 01 piszesz ,,Nie raz wystarczy mocniej dokręcić śrubkę i jest połączenie z masą,, ale moje pytanie jeśli masy nie miałbym to podświetlenie drzwi (tzn. ta lampka w drzwiach) logicznie rozumiejąc też by się nie paliła... Czy to inne obiegi??? Bo u mnie po wciśnięciu włącznika na słupku gaśnie tak jak powinno być...

Dodano po 1 [minuty]:

I jeszcze jedno pytanie a gdzie znajduje się ten brzęczyk co piszczy przy otwartych drzwiach i włączonych światłach oraz nie wyjętym kluczyku?? Mógłby ktoś podrzucić zdjecie jego oraz jego lokalizacje?? Dziękuję bardzo :)
  • REKLAMA
  • #8 20468778
    Aleksander_01
    Poziom 43  
    Ocena: 3369
    Wicia86 napisał:
    Mam problem otwierajac drzwi kierowcy nie zapala sie na desce rozdzielczej informacja o otwartych drzwiach oraz nie zapala sie podswietlenie kabiny..

Potem
    Wicia86 napisał:
    ale moje pytanie jeśli masy nie miałbym to podświetlenie drzwi (tzn. ta lampka w drzwiach) logicznie rozumiejąc też by się nie paliła

To opisuj dokładnie problem, a nie "po łebkach".
    CameR napisał:
    aż dojdziesz do PIN7 w module nadwozia.

Szukaj @Wicia86 , szukaj.
  • #9 20468845
    CameR

Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    Ocena: 3260
    Wicia86 napisał:
    otwierajac drzwi kierowcy nie zapala sie na desce rozdzielczej informacja o otwartych drzwiach oraz nie zapala sie podswietlenie kabiny

Wicia86 napisał:
    jeśli masy nie miałbym to podświetlenie drzwi (tzn. ta lampka w drzwiach) logicznie rozumiejąc też by się nie paliła... Czy to inne obiegi??? Bo u mnie po wciśnięciu włącznika na słupku gaśnie tak jak powinno być...

Zdecyduj się na jakąś wersję !
    Konto firmowe:
    ABC KOM
    Barcelońska 77, Katowice, 40-683 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.auto-alarm.com.pl
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #10 20468903
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Z tego całego tematu wynika że ma problem z modułem nadwozia. Skoro zapala się lampka w drzwiach a nie zapala się informacja na zegarach oraz światło w podsufitówce to na moje nie ma innej możliwości patrząc na wstawiony schemat.
  • #11 20468906
    Wicia86
    Poziom 3  
    Po wciśnieciu włącznika w słupku lampka w drzwiach się zapala. To działa, chodzi o to że nie załancza się oswietlenie wnetrza oraz nie pokazuję na desce rozdzielczej że drzwi kierowcy są otwarte. Przez to nie mam sygnału nie włączonych świateł oraz że kluczyk zostaje w stacyjce.
  • #12 20468910
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Wicia86 napisał:
    Po wciśnieciu włącznika w słupku lampka w drzwiach się zapala. To działa, chodzi o to że nie załancza się oswietlenie wnetrza oraz nie pokazuję na desce rozdzielczej że drzwi kierowcy są otwarte. Przez to nie mam sygnału nie włączonych świateł oraz że kluczyk zostaje w stacyjce.

Spójrz post wyżej i na tym się zapewnie skończy pomoc online bo teraz już trzeba wykonać pomiary modułu nadwozia.
  • #13 20468934
    Wicia86
    Poziom 3  
    Przepraszam chochlik :) po wcisnieciu włącznika na słupku lampka w drzwiach gaśnie :)

Dodano po 3 [minuty]:

A zauważylem dzisiaj jeszcze jeden problem... Nie wiem czy tak powinno być ale przed chwila otworzyłem auto wsiadłem zamknąłem drzwi i jeszcze nawet kluczyka w stacyjkę nie włożyłem a autko samo sie zamknęło... Ma to może związek jakiś z moimi problemami??
  • #14 20468975
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Wicia86 napisał:
    Przepraszam chochlik :) po wcisnieciu włącznika na słupku lampka w drzwiach gaśnie :)

Dodano po 3 [minuty]:

A zauważylem dzisiaj jeszcze jeden problem... Nie wiem czy tak powinno być ale przed chwila otworzyłem auto wsiadłem zamknąłem drzwi i jeszcze nawet kluczyka w stacyjkę nie włożyłem a autko samo sie zamknęło... Ma to może związek jakiś z moimi problemami??

Ogarniesz się dzisiaj? Swoimi postami wprowadzasz ludzi w błąd. Co do chochlika to przeczytaj swój pierwszy post. Tak ma to wpływ na zamykanie się centralnego zamka. Nikt już Ci nie pomoże, oddaj auto do warsztatu.
  • #15 20469060
    Wicia86
    Poziom 3  
    No dobrze juz wiem ze muszę postawić do kogoś niech pobawi sie poszuka :) dziękuję za informacje :) ps. Ostatnie pytanie wstawilem zdjecie końcówki pod kierownica... Pomoże ktoś??? co to może być??? ( Jest to mała płytka i dochodzą do niej dwa przewody, powinno być w plastikowej obudowie ale cos rozwalone bylo bo teraz polowa oslony jest a tak to izolacja owinięta)

Dodano po 2 [godziny] 44 [minuty]:

Piotrekwoj1. Jak napisałeś że to może być moduł komfortu to gdzie on się znajduje i jak wygląda...

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z brakiem sygnalizacji otwartych drzwi kierowcy w Toyocie Avensis T25 z 2006 roku. Po otwarciu drzwi nie zapala się kontrolka na desce rozdzielczej ani podświetlenie kabiny, podczas gdy w pozostałych drzwiach wszystko działa poprawnie. Użytkownik zauważa również brak brzęczyka informującego o pozostawionych światłach i kluczyku w stacyjce. W odpowiedziach sugerowane są różne metody diagnostyki, w tym sprawdzenie włącznika, podanie masy na kabel oraz poszukiwanie problemów w module nadwozia. Użytkownik pyta o lokalizację modułu oraz brzęczyka, a także o dodatkowe problemy z centralnym zamkiem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA