Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Passat 1.9 Tdi świeci się kluczyk immobila

robertjakim 07 Dec 2005 22:20 2272 5
    robertjakim
    Level 14  
    Witam.
    Ponawiam pytanie Swiecą mi się kontrolki od ABS i ASP no i mam błędy nr 778 i 1044 czyli coś z czujnikiem skrętu kół i właśnie mam pytanie gdzie się znajduje ten czujnik skrętu kół Pomóżcie.
    dzięki
    Passat 2002 r.
    Itek
    Level 20  
    Jak nie znasz tematu to będzie bardzo ciężko to naprawić.
    robertjakim
    Level 14  
    Nie zbyt znam ale mam checi
    Poważnie może coś więcej chodzi mi o miejsce gdzie jest umiejscowiony czujnik skrętu koł?
    Dodam tylko że najpierw świecila się tylko kontrolka o ASP dopiero póżniej zaświecila się od ABS i potem miga taka czerwona z wykrzyknikiem w środku.
    Samochod jest z Angli po przełożeniu kierownicy gdzie tkwiła jedna usterka już wiem przewody od czujników z kół (abs) były zamienione stronami tzn. prawa strona z lewą dzisiaj to naprawilem ale nic nie pomogło?
    Gerius
    Level 11  
    Czujnik skrętu kierownicy jest w kierowicy .Jedna całość z taśmą połączeniową.(robiłemto w golfie 4 , ale to jest myślę to samo). należy go adoptowac.
    Żeby to zrobić trzeba znać kod dostępu i przeprowadzić całą procedurę.Jeżeli będzie taka konieczność to postaram się to odgrzebać.
    robertjakim
    Level 14  
    Hi
    Faktycznie ostatnio ustawiałem zbierzność i mechanik zdjął kierownicę i wyskoczyła taśma ale zwinał ją z powrotem i było ok ale faktycznie problemy pojawiły się po tym zabiegu.
    Jakbyś mógł odszukać tą instrukcję jak zaadoptowć ten czujnik byłbym wdzięczny
    Pozdrawiam
    Itek
    Level 20  
    Nie pamiętam dokładnie kiedyś robiłem to nusisz zrobić nastawy tego czujnika ustawić go do jazdy na wprost czyli test drogowy i on sie wpisze.
    Poszukaj ESP wpostach archiwum coś powinno być. a ja u siebie też poszukam teraz jestem w domu i nie mam dostępu do wiadomości.
    Pamiętaj to jest ESP a nie ASP coś tam pomyliłeś.