logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Zmywarka Bosch SMS58D08EU34 - przerwanie programu, mruganie czasu, brak błędów

maciejzielezny 04 Sie 2024 21:36 369 2
REKLAMA
  • #1 21180110
    maciejzielezny
    Poziom 4  
    Ocena: 3
    Zmywarka Bosch SMS58D08EU/34
    Witam szanowne grono użytkowników. Przedstawię problem dotyczący mojej zmywarki. Zaczęło się od wycieku wody, błąd e15, pływak zadziałał z powodu nieszczelności uszczelki drzwi. Zmywarka nie była przewracana, woda się nie dostała do elektroniki, wyssałem resztki wody odkurzaczem przemysłowym, naprawiłem usterkę na uszczelce, rozbierając drzwi i rozłączając panel sterowania bez podłączenia do sieci. Wszystko wyczyszczone i poskładane, filtr, zasilanie wody i odpływ. Po podłączeniu do sieci i testowaniu super nie cieknie. Po jakimś czasie program przerwał (mruganie czasu), no to ja na przycisk start i ruszyła ponownie. Dzieje się to nieregularnie, pompy działają prawidłowo, grzałka grzeje, błędów brak. Proszę o poradę, gdzie szukać problemu, co może być nie tak, przedtem działało wszystko poprawnie. Pozdrawiam Maciej
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21180194
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6908
    Do sprawdzenia wiązka w drzwiach, zamek drzwi i kontaktron zamka.
  • #3 21199333
    maciejzielezny
    Poziom 4  
    Ocena: 3
    Dziękuję za pomoc, to strzał w dziesiątkę. Winny okazał się nie czujnik, tylko zamek drzwi, a zwłaszcza magnes, który się w nim znajduje. Temat do zamknięcia, zmywarka ma już swoje lata, 12 lat i żyje dalej. Pozdrawiam.
REKLAMA