>>21186082 Ja rozumiem, o co chodzi, że nie ma przekaźnika, wcześniej nie wiedziałem, że w tym silniku nie ma. Tak gdzieś pisali, że to częsta przyczyna jest i myślałem, że w tym silniku też. Specjalistą nie jestem, raczej amator. Zrobiłem tak, jak pisałeś, pomierzyłem prąd, posprawdzałem, na zaworze pompy pokazało mi 10.6v, odkręciłem ten elektrozawór, zawór sprawdziłem i trup, zero reakcji na prąd. Ten czarny element w pompie, który zawór porusza, stał w miejscu, jakby pozycja prawie zamknięta, albo zamknięta, dopiero jak go lekko nacisnąłem dwa razy, to zaczął się ruszać, jakby trochę rdzy, czy syfu jeszcze tam było, bo z paliwem wyciekła. Jest numer na tym elektrozaworze (326129), ale po numerze nie mogę nic znaleźć, i takiego samego też w internecie znaleźć nie mogę. Da się to dokupić w ogóle, czy już nie produkuje nikt tego i tylko gdzieś na szrocie szukać? Serwis Volkswagena to też jeszcze jakaś szansa.
Dodano po 7 [minuty]:Dzięki za wszystkie wskazówki, jak ten zawór wymienię, to mam nadzieję, że będzie chodził jak dawniej. Tak to wygląda.