logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Caddy 1.9D 96r - trudności z odpalaniem i szarpanie na niskich obrotach

przemo.te 17 Lis 2009 19:28 2633 3
REKLAMA
  • #1 7273938
    przemo.te
    Poziom 11  
    Mam problem z sinikiem : mianowicie ciężko go odpalić i strasznie trzęsie silnikiem. Jak się rozgrzeje to przechodzi, ale podczas jazdy na niskich obrotach przy wciśnięciu na gaz zaczyna szarpać. Diagnostyka VAG-iem wykazała następujące błędy:

028906124C saugediesel v04
    -przekaźnik świec żarowych-J52 -przerwa lub zwarcie do masy- błąd sporadyczny;
    -kontrola świec żarowych-przerwa lub zwarcie do plusa-błąd sporadyczny;
    -zawór pełnego obciążenia-N194-przerwa lub zwarcie do plusa-błąd sporadyczny;
    -czujnik trwania wtrysku-G175- brak sygnału;
    -czujnik temperatury silnika-G27-błąd sporadyczny

Problem to to że nie wiem gdzie jest zawór pełnego obciążenia i czujnik trwania wtrysku i jak sprawdzić czy są dobre czy tylko przerwę mają.
    Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 7273991
    trans-serwis
    Poziom 39  
    Ocena: 2260
    No przy tym silniku jest tyle czujników,że cięko się połapać.
  • REKLAMA
  • #3 7283189
    przemo.te
    Poziom 11  
    Gdybym widział gdzie one są to przecież bym nie pisał na forum, ale jestem świeży w tym temacie wiec oczekuje pomocy, poza tym chciałbym się czegoś nauczyć i przy tym naprawić auto. Wiec jeszcze raz apeluje do ludzi znąjcych sie na temacie o pomoc, a wiem ze tutaj takich nie brakuje. Pozdrawiam
  • #4 7283238
    robokop
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6375
    Trzeba by się zaopatrzyć w troszkę literatury, chociażby z serii "Sam naprawiam..." i troszkę poczytać, np. co to czujnik wzniosu iglicy itd. Jak można naprawiać coś, nie wiedząc jak to działa?
REKLAMA