logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Regulator Hobbywing Eagle 20A nie uruchamia silników, serwa działają poprawnie

anonimxxxx 13 Sie 2024 18:14 246 2
  • #1 21189954
    anonimxxxx
    Poziom 2  
    Witam wszystkich,
    Mam problem z regulatorem Hobbywing Eagle 20A do silników szczotkowych.
    Wcześniej udało mi się uruchomić silniki i wszystko było ok, jednak po ponownym uruchomieniu wszystkie serwa działają dobrze oprócz silników, którymi ma sterować ESC.
    ESC podaje prawidłowo 5V do odbiornika, ale nie uruchamia silników. Po przesunięciu przepustnicy w górę (przy uruchamianiu nadajnika zawsze jest na 0) odbiornik (FSIA10B) (lub ESC) zaczyna cicho piszczeć (dźwięk ciągły), a silniki nie chcą się uruchomić. Same silniczki są sprawne (testowałem oddzielnie na innym zasilaniu). Zdjąłem osłonę z ESC i nie wygląda, żeby coś się spaliło. Może trzeba jeszcze raz zaprogramować (ale próbowałem przy użyciu pilota i przepustnicy na różne sposoby i nic, żadnych sygnałów dźwiękowych, oprócz wyżej wspomnianego piszczenia). Po prostu wyłączyłem, włączyłem i nie działa. Czy możliwa jest jakaś awaria i czy coś da zakup nowego ESC?
  • #2 21190228
    Madrik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1179
    Jaki to model?
    Jak programowałeś ESC?
    Czy nie masz czasem, przy włączeniu, przepustnicy na aparaturze przestawionej w inną pozycję niż "0"?
    Czy masz prawidłowo skonfigurowany kanał sterujący silnikami, na aparaturze?
  • #3 21190551
    anonimxxxx
    Poziom 2  
    Zawsze uruchamiam z przepustnicą na zero, model esc to hobbywing eagle 20a do szczotkowych, a aparatura to flysky fsi6, i jest całkowicie sprawna. Co do programowania, próbowałem ruchami drążka przepustnicy (w instrukcji nie jest napisane, jak to zrobić), ponadto w instrukcji napisane jest, że esc ma wydawać dźwięki po podłączeniu zasilania, a moje milczy. Mimo to, wcześniej udało mi się uruchomić silniki, a teraz stoją w miejscu.
REKLAMA