czesc. Jestem zielony w tych tematach, ale sprzedalem swoje altusy i chciałbym utworzyć zestaw 4.1 . Mam 4 gotowe kolumienki Unitra ZG 15, tylko ze wszystkie głośniki do wymiany, zależy mi na porządnym brzmieniu, czystym dzwięku i w miare niemalej mocy, wiec regeneracja tych orginalnych głośniczków odpada. otwory montażowe to: 7 i 14, ale jest jeszcze miejsca by je w razie czego powiększyc. Pojemność tych kolumienek to niecałe 8 litrów. Na głośniki i zwrotnice chciałbym wydac nie wiecej niż 250 zł za pare, chociaż nie wiem czy zwrotnice są do końca obowiązkowe a takim małym zestawie.
Jakiś rok temu zrobilem sobie subwoofera i jak gral 1miesiąc to bedzie góra. Nawet go nie zestroiłem, nie wygłuszyłem, a br to dziura o średnicy 8cm. Tak w ogóle wsadziłem w 76.5 litowa skrzynie alpharda LW 1200. Już wiem że kiepski głośnik, ale z biegiem czasu planuje go wymienic, lecz najpierw musze zobaczyc jak to wszystko bedzie grało.
proszę o fachową pomoc i z góry dziękuje
Jakiś rok temu zrobilem sobie subwoofera i jak gral 1miesiąc to bedzie góra. Nawet go nie zestroiłem, nie wygłuszyłem, a br to dziura o średnicy 8cm. Tak w ogóle wsadziłem w 76.5 litowa skrzynie alpharda LW 1200. Już wiem że kiepski głośnik, ale z biegiem czasu planuje go wymienic, lecz najpierw musze zobaczyc jak to wszystko bedzie grało.
proszę o fachową pomoc i z góry dziękuje