Witam, podepnę sie do tematu. Potrzebuję informacji, jak podłączyć silnik jednofazowy 3przewodowy niebieski, czarny i szary.
Niebieski N. Czarny główne uzwojenie. Szary pomocnicze. Jak podłączyć pod wlacznik DKLD DZ-6-4, podłączałem go na krótko przez kondensator rozruchowy 40 uF kompresora i niewiem, jaki kondensator użyć, ponieważ ktoś wyrwał wszystko, zostały tylko przewody od silnika. Zauważyłem jeden temat - że na podłączonym kondensatorze ma mniejsze obroty, jak sie obraca i odłączam kondensator, to przyspiesza. Jaki kondensator powinien być zastosowany - rozruchowy czy pracy i jakiej powinien być pojemności.
Dodano po 37 [minuty]:
Witam,podepnę sie do tematu.Potrzebuje informacij jak podłączyć silnik jednofazowy 3przewodowy niebieski,czarny i szary.
Niebieski N . Czarny główne uzwojenie . Szary pomocnicze. Jak podłączyć pod wlacznik DKLD DZ-6-4 ,podłączałem go na krótko przez kondensator rozruchowy 40uF kompresora.i niewiem jaki kondensator użyć ponieważ ktos wyrwał wszystko zostały tylko przewody od silnika,zauważyłem jeden temat ze na podłączonym kondensatorze ma mniejsze obroty jak sie obraca i odłączam kondensator to przyspiesza .jaki kondensator powinien być zastosowany rozruchowy czy pracy i jakiej powinien być pojemności.