logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BMW Motorrad Navigator V (Garmin) nie widzi miast po aktualizacji map przez Garmin Express

Pele 16 Sie 2024 12:02 1260 6
REKLAMA
  • #1 21192834
    Pele
    Poziom 22  
    Ocena: 35
    Witam.
    Mam taki dziwny problem z nawigacją BMW Motorrad Navigator V (garmin)
    Robiłem aktualizację map przez Garmin Express i teraz nawigacja nie widzi żadnych miast poza dwoma Gryfino i Gubin.
    Nie można wpisać żadnego adresu. Mapa niby jest zaktualizowana, próbowałem ją pobierać ponownie przez Garmin Express niby pobiera instaluje ale dalej to samo.

Ekran nawigacji BMW Motorrad Navigator V z klawiaturą ekranową do wpisywania nazw miast. Ekran nawigacji BMW Motorrad Navigator V z opcjami wprowadzania kodu pocztowego. Wyświetlacz nawigacji BMW Motorrad Navigator V pokazujący interfejs wpisywania miast. Ekran nawigacji BMW Motorrad Navigator V z widoczną listą zainstalowanych map.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21192935
    Pele
    Poziom 22  
    k45i89o98j66 napisał:
    Mapy uwierzytelnione?

W jaki sposób?
    Po kodach pocztowych też nie jak na zdjęciu wyżej są dostępne tylko cyfry 6 i 7
  • REKLAMA
  • #5 21192950
    Pele
    Poziom 22  
    Nie mogę wpisać innego kodu pocztowego poza kodem zaczynającym się od cyfr 6 i 7 reszta cyfr jest nie aktywna.
    Wybierając 6 mam dostępne tylko 66-620
    Wybierając 7 mam dostępne tylko 74-120

Dodano po 27 [minuty]:

Dobra już się wyjaśniło.
    Nie wiem dlaczego po aktualizacji się wysypało ale problem był z mapą.
    W garmin expres wszedłem w zmień mapę na Europa wschodnia była Europa Południowa
  • REKLAMA
  • #6 21209830
    -Bolo-
    Poziom 10  
    Ocena: 42
    Gdzie w Garmin Expres znalazłeś te opcje, mam to samo po aktualizacji V, widzi tylko wielkie miasta, żadnych dróg:/

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z nawigacją BMW Motorrad Navigator V, która po aktualizacji map przez Garmin Express nie wyświetla żadnych miast poza Gryfino i Gubin. Po próbach wpisania kodów pocztowych, okazało się, że dostępne są tylko kody zaczynające się na cyfry 6 i 7. Po dalszym dochodzeniu użytkownik odkrył, że problem wynikał z niewłaściwego regionu mapy, który był ustawiony na Europę Południową zamiast na Europę Wschodnią. Użytkownik znalazł rozwiązanie, zmieniając region mapy w Garmin Express.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA